Met Driekoningen van deur tot deur gaan, is dit jaar niet aan de orde.
Volledig scherm
Met Driekoningen van deur tot deur gaan, is dit jaar niet aan de orde. © Marc Willems

Dessel viert Driekoningen in coronaveilig jasje

DesselOndanks het provinciale verbod op bedelzang tot half januari 2021 kiest de gemeente Dessel er toch voor om Driekoningen te vieren. De cultuurraad promoot nu twee coronaveilige alternatieven om het alsnog gezellig te maken op 6 januari. 

 1. Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen: “Al die verhalen van nabestaanden heb ik nooit écht kunnen loslaten”
  PREMIUM
  Wuustwezel/Brasschaat

  Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongeluk­te Kinderen: “Al die verhalen van nabestaan­den heb ik nooit écht kunnen loslaten”

  Twintig jaar lang stond Wim Geysen uit Wuustwezel met de monoloog ‘Flits!’ op de planken. Dat deed hij op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Hij toerde langs scholen en kleine en grote theaterzalen in heel Vlaanderen. Al die tijd praatte de theatermaker met ouders, broers en zussen van jongeren die het leven lieten in het verkeer. “Het heeft erin gehakt. Al besef ik ook: ik sta maar aan de zijlijn”, vertelt Wim. Zoon Witse (19) wil zijn verhaal verderzetten.
 1. De Puzzel ‘t Graantje krijgt volledige nieuwbouw en wordt zo volwaardige basisschool: “Kleinschaligheid blijft met graadklassen en maximumcapaciteit”
  PREMIUM
  balen

  De Puzzel ‘t Graantje krijgt volledige nieuwbouw en wordt zo volwaardi­ge basis­school: “Kleinscha­lig­heid blijft met graadklas­sen en maximumca­pa­ci­teit”

  Het gemeentebestuur van Balen gaat de gemeentelijke school De Puzzel ‘t Graantje in Gerheide met een volledige nieuwbouw uitbreiden tot een volwaardige basisschool, zodat kinderen er hun volledige loopbaan in het basisonderwijs kunnen volgen. Een nieuwbouw drong zich ook op aangezien het schoolgebouw al zodanig verouderd is dat verbouwingswerken uitgesloten zijn. Vanaf 1 september 2023 kan de graadklas voor de tweede graad van start gaan, het jaar daarop is het de beurt aan de klas voor de derde graad. De investering bedraagt 3 miljoen euro.
 1. Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader
  Play
  Op Interventie

  Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader

 2. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"