Het gemeentehuis van Dessel.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Dessel. © Peter Vanderveken

Dessel schenkt 10.000 euro aan slachtoffers van overstromingen

DesselOnder het motto ‘Samen Sterk’ schenkt het college van burgemeester en schepenen op dinsdag 20 juli, een dag van nationale rouw, 10.000 euro aan de solidariteitsactie ‘Helpen helpt’ van het Rode Kruis.

 1. Legacy Festival met namen als Pat Krimson, Bonzai All Stars en Sylver gaat door in zomers decor: “Onze line-up maakt duidelijk dat we voor kwaliteit willen staan”
  Mol

  Legacy Festival met namen als Pat Krimson, Bonzai All Stars en Sylver gaat door in zomers decor: “Onze line-up maakt duidelijk dat we voor kwaliteit willen staan”

  Met een stralend weekend voor de boeg lijkt het er sterk op dat Legacy Festival aan het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol een topeditie tegemoet gaat. Op het hagelwitte strand werd deze week volop de handen uit de mouwen gestoken om vier verschillende podia en tal van drank- en eetstanden op te bouwen. Het tweedaags festival verwacht in totaal ongeveer 16.000 bezoekers.
 2. Open Monumentendag: ontdek deze parels in de Kempen
  PREMIUM
  Kempen

  Open Monumenten­dag: ontdek deze parels in de Kempen

  Liefhebbers van onroerend erfgoed kunnen zondag 12 september er opnieuw op uit trekken in de Kempen, want Open Monumentendag vindt opnieuw fysiek plaats na de digitale editie van 2020. Ook in de Kempen zetten heel wat gebouwen hun deuren open of worden er wandelingen georganiseerd langs gebouwen, domeinen en natuurgebieden. Van Keeses Molen over Wortel Kolonie of de Kasteelhoeve in Grobbendonk. De Kempen heeft alles te bieden zondag. Wij geven u een overzicht.
 1. Coalitiewissel mogelijk in 20 van de 27 Kempense gemeenten
  PREMIUM
  Kempen

  Coalitie­wis­sel mogelijk in 20 van de 27 Kempense gemeenten

  Het nieuwe ‘Vlaamse decreet ter versterking van de lokale democratie’ maakt het sinds deze zomer gemakkelijker om coalitiewissels door te voeren. Zo kwam er bijvoorbeeld al een nieuwe meerderheid in Blankenberge en De Panne. Hoe zit het in de Kempen? Cijfermatig gezien, is een coalitiewissel mogelijk in maar liefst 20 van de 27 gemeenten. In 7 gevallen kan het niet omdat daar een absolute meerderheid is.