1. Tussen aardbei en gevangenis: zes tips voor een mooie fietstocht in de Kempen en Rivierenland
  PREMIUM
  Kempen/Rivierenland

  Tussen aardbei en gevangenis: zes tips voor een mooie fietstocht in de Kempen en Rivieren­land

  Met het mooie weer halen mensen weer massaal hun stalen ros van stal om de natuur te ontdekken. Ook in onze regio zijn er tal van uitgestippelde themaroutes te vinden. Onder meer aardbeien, gevangenissen, Keizer Karel en zelfs muziek staan op het programma. Ontdek hieronder waar je samen met je vrienden of familie op pad kan in onder andere de buurt van Hoogstraten, Lier, Olen, Turnhout, Bornem en Mol. Nog meer inspiratie nodig? Ga dan zeker ook hier even kijken.
 1. Onweer houdt lelijk huis boven camping Campinastrand: “Stoelen, tafels, parasols ... alles vloog weg”
  PREMIUM
  Dessel

  Onweer houdt lelijk huis boven camping Campi­nastrand: “Stoelen, tafels, parasols ... alles vloog weg”

  Het Desselse Campinastrand werd vrijdagochtend opgeschrikt door een hevig onweer. Door de krachtige windhozen vlogen tafels, stoelen en parasols meters ver weg en werden bomen met wortels en al uit de grond gerukt. “Ik heb het nog nooit zo hard weten waaien zoals deze nacht. Het was precies een horrorfilm, zo lelijk deed het”, getuigt uitbaatster Wiske Van Vaernewyck (64).
 2. Doek valt voor decorbouwers van onder meer Graspop en Tomorrowland: “Geen opdrachten meer”
  PREMIUM
  Beerse

  Doek valt voor decorbou­wers van onder meer Graspop en Tomorrow­land: “Geen opdrachten meer”

  Het doek is gevallen voor het decorbouwbedrijf Phixion uit Beerse. Het bedrijf werd in 1993 opgericht en bouwde mee aan decors van Tomorrowland, Hellfest, Graspop en heel wat andere festivals. Enkele maanden geleden probeerden ze het nog over een andere boeg te gooien en lanceerden ze het idee om unieke tuinkamers of privékamers te bouwen. Het gebrek aan opdrachten door de coronacrisis deed het bedrijf de das om.
 1. Geluidsmetingen zijn volgende stap voor nieuwe verbindingsweg tussen N18 en N118: “Eindelijk kunnen we doorgaand verkeer in dorpskernen weren”
  Mol/Geel/Dessel/Retie

  Geluidsme­tin­gen zijn volgende stap voor nieuwe verbin­dings­weg tussen N18 en N118: “Eindelijk kunnen we doorgaand verkeer in dorpsker­nen weren”

  Enkele woonkernen van Geel, Mol, Dessel en Retie worden al jaren verstoord door zwaar vrachtverkeer. Om dat probleem te verhelpen, wil de provincie een nieuwe verbindingsweg aanleggen tussen de N18 en N118 ter hoogte van het kanaal Bocholt-Herentals. Als volgende stap in de realisatie van de plannen worden er de komende weken op vier locaties geluidsmetingen uitgevoerd.
 2. Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditionele bieren en kies eens voor een lokale topper
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditione­le bieren en kies eens voor een lokale topper

  De namen klinken niet alleen beter, ze smaken ook gewoon geweldig goed: bieren van onze lokale brouwers. De terrassen zijn weer open dus probeer ze daar al eens te ontdekken. Of bestel ze gewoon bij de kleine brouwerijen die toch wel wat geleden hebben onder de crisis en geniet ervan tijdens een barbecue thuis. Wij selecteerden zes lokale brouwerijen en een van hun toppers. En ja, we hebben ze zelf geproefd én goed bevonden. Schol en geniet!