In Dentergem kwam een wielertoerist om het leven (archieffoto ter illustratie).
Volledig scherm
In Dentergem kwam een wielertoerist om het leven (archieffoto ter illustratie). © Benoit De Freine

Wielertoerist (74) sterft tijdens ritje met vrienden in Dentergem

Dentergem/TieltTijdens een ritje met vijftien fietsvrienden is woensdagavond in Dentergem een 74-jarige wielertoerist uit Tielt om het leven gekomen.

 1. Coronacijfers stijgen explosief in Zuid-West-Vlaanderen, aantal opnames in ziekenhuizen neemt ook toe: “Nagaan of er lokaal maatregelen nodig zijn”
  Zuid-West-Vlaanderen

  Coronacij­fers stijgen explosief in Zuid-West-Vlaanderen, aantal opnames in ziekenhui­zen neemt ook toe: “Nagaan of er lokaal maatrege­len nodig zijn”

  De coronacijfers stijgen explosief in Zuid-West-Vlaanderen. Er waren tijdens de week van donderdag 14 tot en met woensdag 20 oktober 1.219 positieve gevallen. Dat zijn er in amper een week tijd 718 (+143 procent) meer. Ook het aantal opnames in ziekenhuizen neemt toe. Zo liggen er in AZ Groeninge nu 24 patiënten op de heropende corona-afdeling en twee op Intensieve Zorgen (IZ). “Op IZ liggen enkel niet-gevaccineerden”, zegt pneumoloog Mathias Leys.
 2. SJI Tielt blaast jury MNM van hun sokken: “Alsof we vijf Strafste Scholen in één keer gezien hebben”
  Tielt

  SJI Tielt blaast jury MNM van hun sokken: “Alsof we vijf Strafste Scholen in één keer gezien hebben”

  Het SJI van Tielt dingt mee naar de felbegeerde titel van Strafste School van Vlaanderen en ontving woensdag de jury van radiozender MNM. De juryleden - en de lokale persmedewerkers - werden compleet van hun sokken geblazen. Sander Gillis en Laura Govaerts werden op sleeptouw genomen voor een fantastische show van 50 minuten die zich op beide campussen van de school afspeelde. “De hele tijd had ik kippenvel”, zei dj Laura na afloop.