Burgemeester Koenraad Degroote en Paul De Meulemeester geven de eerste spadesteek van het nieuwe woonzorgcentrum Mariaburcht.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Koenraad Degroote en Paul De Meulemeester geven de eerste spadesteek van het nieuwe woonzorgcentrum Mariaburcht. © Anthony Statius

Werken nieuwbouw WZC Mariaburcht gestart: “Nieuwe toegangsweg komt er na het bouwverlof”

DentergemOp de site van het woonzorgcentrum Mariaburcht in Dentergem werd maandag de eerste spadesteek voor de nieuwbouw gegeven door Paul De Meulemeester, voorzitter van zorggroep Curando, en burgemeester Koenraad Degroote (Eendracht). Het oude rusthuis, met uitzondering van de kapel en het klooster, gaat tegen de vlakte en er wordt een nieuwe toegangsweg aangelegd. De werken zullen twee jaar duren.

 1. Autodieven na amper maand geïdentificeerd, maar nog niet allemaal gevat: “Ze zouden nooit meer mogen vrijkomen”
  PREMIUM
  Kuurne/Brugge/Dendermonde/Tielt

  Autodieven na amper maand geïdentifi­ceerd, maar nog niet allemaal gevat: “Ze zouden nooit meer mogen vrijkomen”

  Amper een maand nadat in de zomer van 2020 in garages in Brugge, Dendermonde en Kuurne vier exclusieve Mercedessen gestolen werden, kon het gerecht de drie Poolse daders identificeren. Ze stonden maandag voor de rechter in Kortrijk terecht, al zijn ze nog niet allemaal gevat. Eén van hen is op de vlucht voor het gerecht in Nederland. “Mijn auto’s zag ik jammer genoeg niet meer terug”, aldus autohandelaar Arne Van Renterghem (25) van Arvaro Automotive in Kuurne.
 1. Onthutsende beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt
  Play

  Onthutsen­de beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af