Veerle Lisabeth uit Oeselgem (midden) leerde de Oekraïense Tatyana (rechts en de foto rechts) kennen in oktober vorig jaar, tijdens een internationale opleiding in Berlijn. Ze zijn allebei actief als bemiddelaar in hun land.
Volledig scherm
Veerle Lisabeth uit Oeselgem (midden) leerde de Oekraïense Tatyana (rechts en de foto rechts) kennen in oktober vorig jaar, tijdens een internationale opleiding in Berlijn. Ze zijn allebei actief als bemiddelaar in hun land. © Veerle Lisabeth

Oeselgemse Veerle houdt benefietconcert voor Oekraïne: “Vriendin bevoorraadt oude, zwakkere mensen die achterblijven”

waregem/OEselgemVeerle Lisabeth uit Oeselgem (Dentergem) organiseert donderdag een benefietconcert in De Schakel in Waregem ten voordele van de Oekraïense bevolking. Een vriendin van haar helpt de vooral oudere en zwakkere inwoners in Kiev aan eten en medicatie. “Tatyana wil niet vluchten, want zonder haar zijn die mensen verloren.”

  1. Stadsbestuur zoekt pop-upinvulling voor voormalige elektrozaak in Schuiferskapelle: “We mikken op activiteiten die complementair zijn met de buurt”

    Stadsbe­stuur zoekt pop-upinvul­ling voor voormalige elektro­zaak in Schuifers­ka­pel­le: “We mikken op activitei­ten die complemen­tair zijn met de buurt”

    Het stadsbestuur lanceert een oproep naar een tijdelijke invulling voor het voormalige winkelpand van Van Maele in Schuiferskapelle. Dat pand werd eind vorig jaar aangekocht door de stad, maar over wat er op lange termijn mee zal gebeuren wordt nog nagedacht. “De tijd zal uitwijzen welke richting we ermee uit gaan, maar er zijn denkpistes genoeg”, zegt schepen Klaas Carrette (CD&V).
    Tielt