Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © rv

Hier flitst de politie in augustus

Meulebeke / Ingelmunster / Oostrozebeke / Wielsbeke / DentergemDe politiezone Midow blijft ook tijdens de maand augustus snelheidscontroles uitvoeren. Volgende week staat de flitswagen in Meulebeke en Dentergem. Waar precies flitst de politie in augustus?

 1. Ingelmunster toont eerste beelden van vernieuwde stationsbuurt: “Aankoop stationsgebouw is cruciaal in de herontwikkeling”
  PREMIUM
  Ingelmunster

  Ingelmun­ster toont eerste beelden van vernieuwde stations­buurt: “Aankoop stationsge­bouw is cruciaal in de herontwik­ke­ling”

  De gemeente Ingelmunster heeft een ambitieus plan opgesteld om zijn stationsomgeving op te waarderen. Het ontwerp voorziet de aanpak van de befaamde moeilijke bocht aan de voet van de Brigandsbrug, maar zoekt ook een evenwicht tussen vergroening, ontharding en voldoende parkeergelegenheid. Alleen: om het plan te kunnen uitvoeren is het verwerven van het oude stationsgebouw met bijhorende parking cruciaal en dat is op vandaag nog niet zeker.
 2. Dubbel zoveel boetes door gsm-gebruik op de fiets in West-Vlaanderen
  West-Vlaanderen

  Dubbel zoveel boetes door gsm-ge­bruik op de fiets in West-Vlaanderen

  Het aantal inbreuken tegen gsm-gebruik op de fiets, is in West-Vlaanderen meer dan verdubbeld ten opzichte van vier jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers die Annick Lambrecht, Vlaams parlementslid voor Vooruit, opvroeg. Die stijging is sterker dan in de rest van Vlaanderen. Maar gsm-gebruik in het verkeer is verboden, ook op de fiets. Afleiding is dan ook een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen.