Kinderen konden een kamp bouwen.
Volledig scherm
Kinderen konden een kamp bouwen. © Valentijn Dumoulein

FOTO: Kampen bouwen en springen op Buitenspeeldag

0 reacties

 1. Eindelijk beter weer! Deze ijsjesverkopers brengen ‘zoete zondes’ in uw buurt: “Vooral klaproos en blauwijs vallen dit jaar in de smaak”
  PREMIUM
  Izegem / Ingelmunster / Ledegem

  Eindelijk beter weer! Deze ijsjesver­ko­pers brengen ‘zoete zondes’ in uw buurt: “Vooral klaproos en blauwijs vallen dit jaar in de smaak”

  De zon ontwaakt stilaan uit haar winterslaap en dat betekent meteen ook het startschot voor het ijsjesseizoen. Een hoorntje met enkele kleurrijke, fruitige bollen of eerder een potje vol chocoladen lekkernijen? Ze zijn een uitstervend ras, maar wij zochten en vonden drie ijsjesverkopers die hun zoete zonde nog met een authentieke ijskar of -bakfiets tot bij de mensen brengen.
 2. Gemeente maakt werkt van coronaproof Buitenspeeldag
  Meulebeke

  Gemeente maakt werkt van corona­proof Buiten­speel­dag

  De Meulebeekse jeugddienst garandeert dat de kinderen ondanks de coronapandemie op 21 april toch Buitenspeeldag zullen kunnen vieren. Ze werken een schattenjacht uit voor kinderen vanaf de derde kleuterklas tot en met het zesde leerjaar. Thema is het verhaal van kapitein Borre. Zijn schip loopt vast op het strand van Ter Borcht, waarna hij via verschillende opdrachten op zoek gaat naar de verborgen schat. Deze opdrachten en het verhaal worden gebundeld in een brochure zodat kinderen ze van thuis uit kunnen uitvoeren. Op de Buitenspeeldag zelf deelt de jeugddienst alle opdrachten ook telkens via sociale media zodat iedereen die wil interactief mee kan doen. Na voltooiing van elke opdracht sturen de kinderen/ouders een foto of antwoord door, waarna ze een deel van een schatkaart ontvangen. Op het eind van de dag hebben ze een volledige schatkaart verzameld en kunnen de eersten een schat komen opgraven op domein Ter Borcht. De spelbrochures zullen beschikbaar zijn op de website van de gemeente. Dit als downloadbare PDF, in de week die aan Buitenspeeldag vooraf gaat.
 3. Kindertherapeute Leen ziet wachtlijst enorm groeien sinds tweede lockdown: “Ouders zitten op hun tandvlees en dat voelt hun kroost”
  PREMIUM
  Tielt

  Kinderthe­ra­peu­te Leen ziet wachtlijst enorm groeien sinds tweede lockdown: “Ouders zitten op hun tandvlees en dat voelt hun kroost”

  Speltherapeute Leen Maveau (41), die met haar praktijk Het Labyrint sinds 2016 kinderen psychologische ondersteuning biedt, zag de vraag naar begeleiding enorm toenemen in coronajaar 2020. “Dat is ook logisch, want we hebben geen uitlaatklep meer. De rek is eruit, ook bij kinderen", vertelt ze. Leen opent op 10 april een nieuwe praktijk in de Hondstraat in Tielt.
 1. Aangrijpend: paard Peyo troost kankerpatiënten
  Play

  Aangrij­pend: paard Peyo troost kankerpa­tiën­ten

 2. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief