1. Tielt gaat bestuurskracht in kaart brengen voor eventuele fusie: “Blind trouwen gaan we niet doen”
  Tielt

  Tielt gaat bestuurs­kracht in kaart brengen voor eventuele fusie: “Blind trouwen gaan we niet doen”

  Dat Tielt met buurgemeenten Pittem en Meulebeke voorzichtig aan het praten is over een eventuele fusie is al langer bekend. Burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V) is voorstander, maar wil niet te hard van stapel lopen. “We gaan eerst werk maken van een bestuurskrachtanalyse”, aldus de burgemeester. “Blind trouwen doen we liever niet. En trouwen voor het geld gaan we ook niet doen.”
 2. Van Wintergarden tot Springfestival: 5 tips voor het weekend van 3 december in het Meetjesland en Deinze
  PREMIUM
  Deinze/Meetjesland

  Van Wintergar­den tot Springfes­ti­val: 5 tips voor het weekend van 3 december in het Meetjes­land en Deinze

  Op zoek naar leuke uitstapjes voor het weekend van 3 en 4 december in het Meetjesland en de streek rond Deinze? Dan heb je hieronder alvast een kleine selectie. In Deinze kan je terecht in Farmfabriek voor open ateliers en een tentoonstelling, in Olsene zorgt Bistro Marron voor een gezellige Wintergarden en in Eeklo kunnen kinderen zich uitleven in een springkastelendorp.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Eenrichtingsverkeer Poelstraat blijft de gemoederen beroeren: “Er wordt niet naar ons geluisterd”
  PREMIUM
  Deinze

  Eenrich­tings­ver­keer Poelstraat blijft de gemoederen beroeren: “Er wordt niet naar ons geluisterd”

  Het buurtprotest van enkele bewoners van de negenstratenwijk - de wijk rond zaal Ter Wilgen - in Petegem-aan-de-Leie lijkt tot nu toe een slag in het water. De stad wil in de Poelstraat eenrichtingsverkeer invoeren, maar daar gaat niet iedereen mee akkoord. “Ondanks een petitie en enkele vergaderingen met wijkambassadeurs wijkt men niet af van de plannen. We hebben het gevoel dat er niet naar ons wordt geluisterd”, klinkt het.