Schepen Leen Dierick aan het bufferbekken in de Frans Bonduelstraat in Baasrode. “Zo kan water vertraagd weglopen en eerst zoveel mogelijk in de grond infiltreren”, zegt ze.
Volledig scherm
Schepen Leen Dierick aan het bufferbekken in de Frans Bonduelstraat in Baasrode. “Zo kan water vertraagd weglopen en eerst zoveel mogelijk in de grond infiltreren”, zegt ze. © Geert De Rycke

Zuiniger omgaan met regenwater? Stadsbestuur heeft hemelwaterplan klaar

DendermondeHet stadsbestuur van Dendermonde heeft een ‘hemelwaterplan’ klaar. Daarin staat hoe in de stad voortaan zal omgesprongen worden met regenwater. “De visie wapent ons in de toekomst tegen enerzijds waterschaarste en anderzijds overstromingen”, zegt schepen van Milieu Leen Dierick (CD&V).

 1. Jongeren roepen met petitie op om buitenfitness aan Sas terug te plaatsen: “De verkeerde worden gestraft door toestel amper paar weken na opening alweer weg te halen”
  Dendermonde

  Jongeren roepen met petitie op om buitenfit­ness aan Sas terug te plaatsen: “De verkeerde worden gestraft door toestel amper paar weken na opening alweer weg te halen”

  Amper drie weken na de plaatsing is de buitenfitness aan het Sas in Dendermonde alweer weggehaald. Tot grote ontgoocheling van heel wat jongeren die met het toestel wilden sporten. “Overlast” zou reden zijn om de fitness weg te halen. “Maar daarmee straft de stad wel wie het goed meent en niet diegenen die voor problemen zorgen”, klinkt het. Een petitie om het toestel terug te plaatsen telt al honderden handtekeningen.
 2. Zo zorg je ervoor dat je spontane sollicitatie niet onopgemerkt blijft
  Solliciteren

  Zo zorg je ervoor dat je spontane sollicita­tie niet onopge­merkt blijft

  Heb je het bedrijf van je dromen gevonden, maar zijn er geen vacatures? Misschien versier je wel een job door je spontaan aan te melden. Je zal meteen opvallen, want als je de enige sollicitant bent zal je cv niet op een grote stapel belanden! Al kan hij wel naar de prullenmand worden verwezen, als je het niet goed aanpakt… Jobat.be ging op zoek naar verzamelde tips om je kans op een positieve reactie te vergroten.
 1. Sloop brandweerkazerne ingezet, nieuwbouw wordt primeur voor stad: “Eerste keer kazerne volledig op maat van brandweer”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Sloop brandweer­ka­zer­ne ingezet, nieuwbouw wordt primeur voor stad: “Eerste keer kazerne volledig op maat van brandweer”

  De afbraakwerken van de oude brandweerkazerne aan de Oude Vest in hartje Dendermonde zijn begonnen. In de plaats komt een compleet nieuw en ruimer complex voor het Dendermondse brandweerkorps. En dat is een primeur in de geschiedenis van de stad. “Het zal voor de allereerste keer zijn dat een kazerne op maat van de brandweer ontworpen en gebouwd wordt”, zegt burgemeester Piet Buyse (CD&V).
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?