Toon Pauwels van Goliart heeft ook zelf een gedicht op vensterfolie aan het raam van zijn woning.
Volledig scherm
Toon Pauwels van Goliart heeft ook zelf een gedicht op vensterfolie aan het raam van zijn woning. © Geert De Rycke

Zot van gedichten? Goliart zorgt voor raamposters met werk van lokaal talent

DendermondeGedichtendag vandaag en naar aanleiding daarvan komt het Dendermondse Goliart met een nieuw initiatief. Wie wil, kan er terecht voor gedichten van lokaal talent op transparante vensterfolie. “Een poëtisch geschenk aan het raam”, zegt Toon Pauwels, stuwende kracht achter Goliart.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. “Ze gingen met skibotten in de aanval”: broers uit Berlare belanden in Oostenrijkse cel na ruzie om taxi aan après-skibar
  PREMIUM

  “Ze gingen met skibotten in de aanval”: broers uit Berlare belanden in Oostenrijk­se cel na ruzie om taxi aan après-ski­bar

  Twee broers van 23 en 21 jaar uit Berlare hebben na een après-skifeestje in Oostenrijk een tijdlang in de cel gezeten. Een ruzie om een taxi bij de bar ontaardde in een zware vechtpartij. Eén van de slachtoffers, een dertiger, lag een tijdje met een schedelbreuk in kritieke toestand in het ziekenhuis, maar overleefde de feiten. In principe riskeren de broers 10 jaar cel, al is de kans dat ze die effectief krijgen eerder klein. Een reconstructie van hun gewelddadige skireis.
  Dendermonde