Herman en Kristel tussen de bieten en de zonnepanelen:"We dragen graag ons steentje bij voor een beter klimaat", zeggen ze.
Volledig scherm
PREMIUM
Herman en Kristel tussen de bieten en de zonnepanelen:"We dragen graag ons steentje bij voor een beter klimaat", zeggen ze. © Geert De Rycke

Zonnepanelen tussen de bieten: Herman laat schapenhouderij draaien op eigen groene energie

GrembergenEen schapenhouderij die volledig draait op zelfopgewekte energie van zonnepanelen. Hiermee is Herman Verberckmoes uit Grembergen in een proefproject gestapt. Op een veld vol bieten staan reuzachtige zonnepanelen. Het is meteen ook studiemateriaal voor onderzoekers van de KU Leuven rond duurzame energie in combinatie met akkerbouw. “Onze droom is die groene energie te delen met de hele buurt”, zeggen Verberckmoes en zijn vrouw Kristel De Schutter.

  1. Chiro Opstal maakt werk van speelbos en -weide: “Enorm potentieel voor onze kinderen, maar nog sponsors nodig”
    Buggenhout

    Chiro Opstal maakt werk van speelbos en -weide: “Enorm potentieel voor onze kinderen, maar nog sponsors nodig”

    Een perceel langs de Oude Kerkweg in Opstal moet dé droomplek om te spelen voor chiro Opstal worden. De jongeren maken er werk van een speelbos en -weide. Maar voor het project zijn niet alleen helpende handen, maar ook flink wat sponsors nodig. Daarom organiseert Chiro Opstal een crowdfunding. “We willen deze unieke kans met beide handen grijpen”, klinkt het. De speelplek zal later ook opengesteld worden voor anderen.