Fien, Fons, Simon en Stan zijn heel blij dat ze de zilverschat hebben gevonden.
Volledig scherm
Fien, Fons, Simon en Stan zijn heel blij dat ze de zilverschat hebben gevonden. © Foto De Rycke

Zoektocht naar schat in begijnhof

DENDERMONDEEen nieuw boek 'De Zilverschat van het begijnhof' moet kinderen de geheimen van het Sint-Alexiusbegijnhof doen ontdekken. Aan de hand van een publicatie gaan ze op zoektocht door de site heen en leren ze zo de geschiedenis ervan kennen. Wij trokken alvast in primeur mee op zoektocht met Fien Pauwels en haar vriendjes.

 1. Probeerabonnementen De Lijn in Oost-Vlaanderen dalen met meer dan 21% op twee jaar tijd
  PREMIUM
  Oost-Vlaanderen

  Probeer­abon­ne­men­ten De Lijn in Oost-Vlaanderen dalen met meer dan 21% op twee jaar tijd

  De probeerabonnementen die De Lijn gratis aanbiedt aan eerstejaarsstudenten secundair zitten in Oost-Vlaanderen in een sterk dalende lijn. Dat blijkt uit cijfers die Vooruit opvroeg bij de minister voor Mobiliteit. “Als we willen dat meer mensen het openbaar vervoer nemen, dan moeten we jongeren al van jonge leeftijd leren de bus of tram te nemen", zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Kurt De Loor.
 2. Na officiële opening nieuwe gevangenis, rijst ongerustheid over toekomst oude: “Verval dreigt door gebrek aan visie”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Na officiële opening nieuwe gevangenis, rijst ongerust­heid over toekomst oude: “Verval dreigt door gebrek aan visie”

  De nieuwe gevangenis in Dendermonde werd zopas officieel geopend, maar voor de toekomst van de huidige gevangenis blijft het koffiedik kijken. Een tijdje zal ze nog dienst doen voor een honderdtal gedetineerden, maar voor daarna heeft de Regie der Gebouwen vooralsnog geen plannen. “Ondanks de jarenlange voorbereiding bestaat voor dit beschermde complex nog geen enkele toekomstvisie”, klaagt kamerlid en schepen Tomas Roggeman (N-VA) aan. “Verval van dit beschermde monument dreigt.”