Grote strandlakens op de Grote Markt en picknicken maar. “Want als de aarde zo blijft opwarmen, wordt het hier Dendermonde-aan-Zee”.
Volledig scherm
Grote strandlakens op de Grote Markt en picknicken maar. “Want als de aarde zo blijft opwarmen, wordt het hier Dendermonde-aan-Zee”. © Geert De Rycke

Zeventigtal klimaatactivisten houdt strandpicknick op Grote Markt: “Als aarde blijft opwarmen, wordt het hier Dendermonde-aan-zee”

Terwijl een eerste grote klimaatbetoging in Dendermonde in maart nog op liefst 4.000 deelnemers kon rekenen, moest een nieuwe actie vrijdagmiddag op de Grote Markt het met slechts een zeventigtal activisten stellen. Toch zijn de organisatoren van Klimaatactie Dendermonde niet teleurgesteld. “Wie hier nu is, meent het echt”, klinkt het. “Het belangrijkste is dat we een duidelijk signaal geven dat aandacht voor het klimaat belangrijk is.”

  1. Van troosteloze parkeervlakte naar vergroende stadsentree: actieplan De Bruynkaai krijgt vorm
    PREMIUM

    Van troostelo­ze parkeer­vlak­te naar vergroende stadsen­tree: actieplan De Bruynkaai krijgt vorm

    Meer groen, minder parking en verkeersveiligere toegangen. Het Dendermondse stadsbestuur heeft de nodige knopen doorgehakt om de De Brynkaai te herontwikkelen. Wat nu een troosteloze parkeervlakte is, moet over afzienbare tijd een vergroende stadsentree zijn. “Een droomplek voor elke Dendermondenaar”, menen schepenen Leen Dierick (CD&V) en Marius Meremans (N-VA). Ontdek hier waar het naartoe gaat met deze site.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement