Reinout Remmery van de Eerstelijnszone Dender: “Wachten op meer info om vaccinatiedorp te kunnen uitrollen.”
Volledig scherm
Reinout Remmery van de Eerstelijnszone Dender: “Wachten op meer info om vaccinatiedorp te kunnen uitrollen.” © Geert De Rycke

Zeker één vaccinatiedorp in regio: “Hopelijk snel meer informatie om alles concreet uit te rollen”

Dendermonde/Lebbeke/Buggenhout/Hamme/Berlare/ZeleEr komt zeker één vaccinatiedorp in de regio Dendermonde. Dat weten ze bij de Eerstelijnszone Dender, dat aangeduid is om de vaccinatiecampagne in goede banen te leiden. Maar voor de rest is er vooral nog veel onduidelijkheid. “We wachten op extra informatie en concrete richtlijnen om dit project uit te rollen”, zegt hoofd Reinout Remmery.

 1. Vlamingen willen met zelfgemaakte boot van zeven vierkante meter Atlantische Oceaan over: “Overleven op gevriesdroogde voeding en gezuiverd zeewater”
  PREMIUM
  Kortrijk / Gent / Dendermonde

  Vlamingen willen met zelfgemaak­te boot van zeven vierkante meter Atlanti­sche Oceaan over: “Overleven op gevries­droog­de voeding en gezuiverd zeewater”

  De Kortrijkse ingenieur Gijs Vanden Bogaerde (32), botenbouwer Koen De Gezelle uit Gent (47) en de Dendermondse avonturier Jelle Veyt (34) zijn klaar om begin februari in hun zelfgemaakte roeiboot de Atlantische Oceaan over te steken. Een overlevingstocht van 7.000 kilometer, tussen Portugal en de Verenigde Staten, op amper zeven vierkante meter. Een strijd tegen de natuurelementen, maar ook en vooral tegen zichzelf.
 2. Grembergen krijgt er een derde grote werf bij: totale vernieuwing van Scheldebrug dit jaar
  Grembergen/Dendermonde

  Grembergen krijgt er een derde grote werf bij: totale vernieu­wing van Schelde­brug dit jaar

  Grembergen krijgt er nog een bouwwerf bij. De Afdeling Wegen en Verkeer laat de Scheldebrug dit jaar volledig vernieuwen. Wat verderop is de heraanleg van de Zeelsebaan bezig en is die van Zogsebaan begonnen. Dat de werken toch al starten dit voorjaar, blijkt een bewuste keuze. “Door de werken die al bezig zijn, is er minder doorgaand verkeer en zal de hinder beperkter zijn”, klinkt het argument.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama