Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Winnaars actie mooimasters sieren vuilbakken in stad met hun ontwerp

DendermondeDe dienst Leefmilieu lanceerde eind mei een oproep naar de inwoners van Dendermonde om een kunstig en tegelijkertijd sensibiliserend ontwerp te creëren om zwerfvuil tegen te gaan. De drie winnaars zijn nu bekend en hun ontwerpen zijn voortaan op verschillende vuilbakken in de stad te zien. 

 1. Toerisme Oost-Vlaanderen steunt toeristische ondernemers die inzetten op duurzaamheid: B&B Adamas krijgt centen voor zonnepanelen en thuisbatterij
  Dendermonde/regio

  Toerisme Oost-Vlaanderen steunt toeristi­sche onderne­mers die inzetten op duurzaam­heid: B&B Adamas krijgt centen voor zonnepane­len en thuisbatte­rij

  Dertien toeristische ondernemers in de provincie Oost-Vlaanderen krijgen extra steun van Toerisme Vlaanderen. Die kiest ervoor vooral dossiers met een ecologische inslag te stimuleren met subsidies. Onder andere B&B Adamas in Sint-Gillis-Dendermonde, sinds een goed jaar in handen van Valerie Thoen en Marc Droessaert, krijgt een toelage. “Voor zonnepanelen, een investering die we anders noodgedwongen zouden uitgesteld hebben”, zegt het koppel.
 2. Leden leveren hockeyclub duizelingwekkend bedrag van 280.000 op: “Meer dan ooit zeker over realisatie uniek hockey-frisbeeterrein”
  Dendermonde/Grembergen

  Leden leveren hockeyclub duizeling­wek­kend bedrag van 280.000 op: “Meer dan ooit zeker over realisatie uniek hoc­key-frisbeeter­rein”

  De Dendermondse hockeyclub D-MON Hockey is er dankzij haar leden in geslaagd om een duizelingwekkend bedrag van maar liefst 280.000 euro bij elkaar te krijgen. Met daarbovenop de beloofde 200.000 euro subsidie van het Dendermondse stadsbestuur is de club nu zeker dat het een eigen hockey- en frisbeeterrein aan de Oud Kerkhofstraat in Grembergen kan aanleggen.