Het Wijkcomité zet zich al twintig jaar in om de buren dichter bij elkaar te krijgen. De leden kregen felicitaties van burgemeester Buyse.
Volledig scherm
Het Wijkcomité zet zich al twintig jaar in om de buren dichter bij elkaar te krijgen. De leden kregen felicitaties van burgemeester Buyse. © Geert De Rycke

Wijkcomitè Donck-Vlotgras viert twintigste editie Wijkfeesten

DendermondeFeest in de wijk Donckstraat-Vlotgraslaan in Dendermonde tijdens dit verlengde weekend. De jaarlijkse Wijkfeesten zijn immers aan de twintigste jubileumuitgave toe.

 1. Buurt verzet zich tegen waterzuiveringsstation naast Buggenhoutbos in Peizegem
  PREMIUM
  Peizegem/Buggenhout

  Buurt verzet zich tegen waterzuive­rings­sta­ti­on naast Buggenhout­bos in Peizegem

  Enkele inwoners van Peizegem en Buggenhout verzetten zich tegen de komst van een waterzuiveringsstation in hun buurt. Die installatie aan de rand van Buggenhoutbos zou tegen 2027 operationeel moeten zijn. Omwonenden vrezen geur- en geluidshinder, samen met een toename van het verkeer. “Het is hier bijna een stiltegebied”, klinkt het. “Dat waterzuiveringsstation kan gerust even verderop op een betere locatie.” Er loopt momenteel onderzoek naar een alternatieve locatie.
 2. Empro moet niet dicht: minister beslist om vergunning bedrijf niet te schorsen, wel meer aandacht voor “geurgevoeligheid”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Empro moet niet dicht: minister beslist om vergunning bedrijf niet te schorsen, wel meer aandacht voor “geurgevoe­lig­heid”

  Het bedrijf Empro in Dendermonde moet niet dicht. Dat heeft minister Zuhal Demir beslist op basis van het oordeel van bevoegde instanties die zich negatief uitspraken over een schorsing. Eerder had de provincie wel een schorsing uitgesproken, maar daar was Empro tegen in beroep gegaan. Wel vraagt de minister de provincie om milieuvoorwaarden bij te stellen.
 3. Middenstand Opdorp Leeft (MOL) vier dertigjarig bestaan: “Ongelooflijk wat we allemaal verwezenlijkt hebben vanuit een groep bevriende zelfstandigen”
  PREMIUM
  Opdorp

  Midden­stand Opdorp Leeft (MOL) vier dertigja­rig bestaan: “Ongeloof­lijk wat we allemaal verwezen­lijkt hebben vanuit een groep bevriende zelfstandi­gen”

  Er breekt een feestjaar aan voor Middenstand Opdorp Leeft in Opdorp. Dertig jaar heeft de vereniging van bevriende ondernemers op de teller staan. En in die tijd drukte MOL zijn stempel op Opdorp. Tijd voor een terugblik én blik op de toekomst. “Dat we indertijd het kermisgebeuren nieuw elan gaven, daar zijn we nog altijd trots op”.