Volledig scherm
© Geert De Rycke

Werken Sint-Alexiusbegijnhof schieten goed op: eerste kassieverharding biedt al nieuw aanzicht

DendermondeDe wegen- en rioleringswerken die momenteel aan de gang zijn in het Sint-Alexiusbegijnhof, tussen Brusselsestraat en Begijnhoflaan, schieten goed op. Een eerste deel kasseiverharding is zelfs al een feit. En dat ziet er heel mooi uit.

 1. Verpleegster Els roept op om lichtjes te plaatsen in donkere dagen: “Iedereen kan wat extra warmte gebruiken”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Verpleeg­ster Els roept op om lichtjes te plaatsen in donkere dagen: “Iedereen kan wat extra warmte gebruiken”

  Ze zit zelf elke dag in de zorg, probeert er het beste van te maken voor Covid-patiënten en moest zelf al het coronavirus overwinnen. Els Van Acker weet waar ze over praat als ze het over “moeilijke en donkere dagen” heeft. Haar oproep naar de inwoners van Dendermonde om overal zo veel mogelijk lichtjes aan het raam of de deur te plaatsen, komt er dan ook niet voor niets. “Een beetje extra licht is geen overbodige luxe, het kan een steun zijn. Voor mensen in de zorg, maar net zo goed voor patiënten”, zegt ze.
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Beklaagde die onder invloed geparkeerd voertuig en gevel ramt krijgt zware geldboete en rijverbod
  Buggenhout

  Beklaagde die onder invloed geparkeerd voertuig en gevel ramt krijgt zware geldboete en rijverbod

  Kris V.M. uit Buggenhout moest zich vanochtend verantwoorden voor de politierechter in Dendermonde na een zwaar ongeval op 23 oktober 2018. Hij reed er toen een geparkeerd voertuig aan en kwam daarna tegen een gevel terecht van een woning. De man was dronken en had maar liefst 2,26 promille in zijn bloed. Hij kwam van een café toen. “Ik drink normaal altijd alcoholvrij bier, maar in het café gaven ze me die avond gewoon bier", verklaarde V.M.
 2. Gouverneur bezoekt spoed- en Covid-afdelingen van AZ Sint-Blasius: “Patiënten krijgen hier de beste zorgen, ondanks druk op personeel”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Gouverneur bezoekt spoed- en Co­vid-afdelingen van AZ Sint-Blasius: “Patiënten krijgen hier de beste zorgen, ondanks druk op personeel”

  Het Algemeen Ziekenhuis Sint-Blasius van Dendermonde kreeg dinsdag bezoek van gouverneur van Oost-Vlaanderen Carina Van Cauteren. Samen met burgemeester Piet Buyse kreeg ze een rondleiding op de Spoed- en Covid-afdelingen van het ziekenhuis. “Om het personeel een hart onder de riem te steken, want zij leveren hier hard en uitstekend werk”, zegt Van Cauteren, die naar getuigenissen van personeel luisterde. “De angst blijft er hier in zitten.”
 1. Mensenzee, gezang en enkele opstootjes bij laatste groet aan Maradona
  Play
  voetbal

  Mensenzee, gezang en enkele opstootjes bij laatste groet aan Maradona

 2. Onze man in New York: "De anders zo grote Thanksgiving Parade wordt een online feest"
  Play

  Onze man in New York: "De anders zo grote Thanksgi­ving Parade wordt een online feest"