De woestijnratjes waren wel heel bijzondere bezoekers.
Volledig scherm
De woestijnratjes waren wel heel bijzondere bezoekers. © Geert De Rycke

Werelddierendag zorgt voor beestenboel in basisschool Oscar Romerocollege

Een echte beestenboel is het geworden in de basisschool van het Oscar Romerocollege van Dendermonde. Aanleiding was de Werelddierendag die de school niet zomaar liet passeren.

 1. Buurtcomité reageert op nieuwe plannen woonproject aan Krijgem: “Geen nood aan een gated community”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Buurtco­mité reageert op nieuwe plannen woonpro­ject aan Krijgem: “Geen nood aan een gated community”

  Nu plannen voor een woonproject aan Krijgem in Dendermonde weer vanonder het stof zijn gehaald, laat ook de actiegroep ‘Uma, neen bedankt’ weer van zich horen. Hoewel het nog wachten is tot de vergunningsaanvraag om het project in detail te bekijken, zijn er toch al bemerkingen. Vooral het privaat karakter dat de site zal krijgen, roept vragen op. “Aan een gated community is hier geen nood”, klinkt het.
 2. Eventbureau Bemotions helpt GO!Talent om solidariteitskas te spijzen: “Zorgen voor gelijke onderwijskansen voor al onze leerlingen”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Eventbu­reau Bemotions helpt GO!Talent om solidari­teits­kas te spijzen: “Zorgen voor gelijke onderwijs­kan­sen voor al onze leerlingen”

  Kansarmoede in de school aanpakken om alle leerlingen gelijke onderwijskansen te geven. Het is prioriteit in het GO!Talent van Dendermonde. Maar voor de solidariteitskas zijn centen nodig. Eventbureau Bemotions zet daarom het benefietproject Urban Projects 23 op. “Want steeds meer worden we geconfronteerd met schrijnende thuissituaties.”