Kristof, Jente en Joran laten zich die eerste frisse pint op het terras smaken.
Volledig scherm
Kristof, Jente en Joran laten zich die eerste frisse pint op het terras smaken. © Geert De Rycke

Weer of geen weer, terras op Dorpsplein zit meteen vol: “Pintje van ‘t vat smaakt zoveel beter!”

Baasrode/DendermondeTerrasjesweer kan je het niet echt noemen, maar daar laten ze zich in Baasrode niet door afschrikken. Op het terras van café Ieder ‘t Zijn, op het Dorpsplein, waren van bij het eerste uur meteen alle tafeltjes bezet. En de klanten zijn niet van plan om snel weer te vertrekken. “Want dit hebben we veel te lang moeten missen!”

 1. Cultuurcentrum Belgica stoomt zich klaar voor zomer in openlucht en goed gevuld najaar
  PREMIUM
  Dendermonde

  Cultuurcen­trum Belgica stoomt zich klaar voor zomer in openlucht en goed gevuld najaar

  Er is licht aan het einde van de tunnel voor de cultuursector nu de coronamaatregelen ook daarvoor versoepelen. En daar is Cultuurcentrum Belgica helemaal klaar voor. Met Kamp Belgica en een reeks openlucht films zet het cultuurcentrum in op een zomer met buitenactiviteiten. Vanaf het najaar volgt een nieuw én goed gevuld seizoen. “Maar ook dat wordt bijzonder, gezien de verbouwingen waar we tegenaan kijken”, klinkt het.
 2. Coronajaar zorgt voor pak minder verkeer, aantal letselongevallen blijft wel status quo: “Onze politiezone is een van de veiligste in de regio”
  Dendermonde

  Coronajaar zorgt voor pak minder verkeer, aantal letselonge­val­len blijft wel status quo: “Onze politiezo­ne is een van de veiligste in de regio”

  Ondanks de moeilijke omstandigheden door corona werd er bij de politie van Dendermonde blijvend werk gemaakt van de verkeersveiligheid voor de inwoners. Opmerkelijk is dat het aantal letselongevallen ondanks het mindere verkeer maar 2 procent gedaald is. Het aantal ongevallen met stoffelijke schade daalde wel fors. “Vooral bij fietsers gebeuren de meeste letselongevallen", zegt Kris Lamers van de verkeersdienst.
 3. Buurtbewoner Empro trekken weer aan de alarmbel: “We zijn weer helemaal bij af met de stank”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Buurtbewo­ner Empro trekken weer aan de alarmbel: “We zijn weer helemaal bij af met de stank”

  Buurtbewoners van Empro uit Dendermonde trekken opnieuw aan de alarmbel tegen de geurhinder van het pluimvee verwerkend bedrijf. “We zijn weer terug bij af”, klinkt het misnoegd. Daarom voerden ze een actie in Lutterzele. Bij Empro klinkt het dat ze verbaasd zijn over de klachten. “Maar we nemen ze wel ter harte en hopen op constructieve dialoog met omwonenden”, klinkt het.