Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Warme Winkel zamelt schoolmateriaal in: “Dure septembermaand voor gezinnen betaalbaarder maken”

DendermondeDe Warme Winkel, een initiatief van vrijwilligers om kwetsbare gezinnen in Dendermonde te ondersteunen, houdt een inzamelactie van schoolmateriaal. “Zo willen we de terugkeer naar school in de dure septembermaand voor gezinnen betaalbaarder en duurzamer maken”, klinkt het.

 1. File van anderhalve kilometer lang aan autokeuring in Dendermonde: “Eerste automobilisten stonden hier al om twee uur ‘s nachts”
  Dendermonde

  File van anderhalve kilometer lang aan autokeu­ring in Dendermon­de: “Eerste automobi­lis­ten stonden hier al om twee uur ‘s nachts”

  Net zoals bij alle autokeuringen in West-Vlaanderen was het ook vrijdagochtend urenlang wachten geblazen aan de keuring in Dendermonde. Meer dan een kilometer lang stonden ze aan te schuiven om hun wagen te laten keuren. Sommige automobilisten keerden ook gewoon terug naar huis. “De eerste wagens stonden hier om twee uur ‘s nachts, en om vier uur ‘s nachts kwamen er nog eens een heleboel bij", klinkt het bij de keuring in Dendermonde.
 2. OPROEP. Ode (8) vergeet lievelingsknuffel in hotel aan Turkse Riviera. Breng jij Konijntje terug naar België?
  7

  OPROEP. Ode (8) vergeet lievelings­knuf­fel in hotel aan Turkse Riviera. Breng jij Konijntje terug naar België?

  Een koffer vol leuke herinneringen nam Kathelyn Van Coppenolle uit Oudenaarde mee naar huis na haar vakantie in Turkije, maar in die valies zat helaas niet de lievelingsknuffel van haar kleindochter Ode (8). Het meisje vergat Konijntje in het hotel waar ze samen met haar grootouders en mama een week logeerde. Het resort maakt geen aanstalten om de grote vriend van het kind naar België terug te sturen. En dus doet de oma een beroep op de HLN-lezer. Breng jij Konijntje terug naar België?