De verkeerslus is verzadigd: auto's staan tussen de sporen in file als een trein passeert.
Volledig scherm
PREMIUM
De verkeerslus is verzadigd: auto's staan tussen de sporen in file als een trein passeert. © RV

Wagens tussen de sporen en dubbel naast elkaar op straat: “Dronebeelden tonen gevaarlijke toestanden als eenrichtingslus verzadigd is”

Sint-Gillis-DendermondeDe eenrichtingslus in Sint-Gillis blijft de gemoederen beroeren. Nu duikt ook een filmpje op dat toont hoe het verkeer muurvast zit en auto’s zelfs tussen de sporen vast staan. Het is stof voor de tegenstanders om te pleiten voor het afschaffen van het eenrichtingsverkeer. Terwijl voorstanders graag de veiligere situatie bejubelen, klagen zij ‘gevaarlijke situaties op het traject’ aan.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Jonge beklaagde riskeert strenge straf na meerdere politieachtervolgingen: “Feiten werden alleen maar erger”
  PREMIUM

  Jonge beklaagde riskeert strenge straf na meerdere politieach­ter­vol­gin­gen: “Feiten werden alleen maar erger”

  Mike B. uit Dendermonde stond dinsdag voor de politierechtbank in Dendermonde voor verschillende overtredingen in het verkeer, met als hoogtepunt twee politieachtervolgingen op zes dagen tijd. Hierbij verwondde hij ook verschillende agenten, waarvan er nog een altijd werkonbekwaam is. “In plaats van te minderen werden de feiten steeds erger met de achtervolgingen als hoogtepunt, alleen een strenge straf is hier op zijn plaats", aldus het openbaar ministerie.
 3. Verkoop kerk van Heizijde terug naar af door dading tussen gemeente en Kerkraad: “Dat bewoners droom van buurtpark met speeltuin maar al opbergen”
  PREMIUM

  Verkoop kerk van Heizijde terug naar af door dading tussen gemeente en Kerkraad: “Dat bewoners droom van buurtpark met speeltuin maar al opbergen”

  De koopovereenkomst van de kerk van Heizijde tussen het Lebbeekse gemeentebestuur en de Kerkraad van Lebbeke wordt ontbonden. Daardoor gaat de kerk terug naar de Kerkraad. Volgens burgemeester Jan Vanderstraeten (CD&V) omdat er geen andere keuze is. Oppositiepartij Open Vld heeft haar bedenkingen. “Dat de bewoners van Heizijde hun droom van een buurtpark met speelplein maar al opbergen”, klinkt het daar. En kan de klokkentoren aan de kerk wel behouden blijven?
  Lebbeke
 1. Flitsboete leidt tot celstraf en levenslang rijverbod voor aannemer die veroordelingen opstapelt: “Geen zin om vier jaar te brommen”
  PREMIUM

  Flitsboete leidt tot celstraf en levenslang rijverbod voor aannemer die veroorde­lin­gen opstapelt: “Geen zin om vier jaar te brommen”

  Een 54-jarige aannemer uit Dendermonde, die al verschillende veroordelingen op zijn naam heeft staan, heeft een levenslang rijverbod gekregen omdat een op zijn naam gehuurde bestelwagen geflitst werd in Marke. Daarnaast moet de man ook naar de gevangenis en een boete betalen van 16.000 euro. Of hoe een banale flitsboete loodzware gevolgen kan hebben. “Een groteske vergissing, nog maar eens”, zegt de aannemer die niet opdaagde in de rechtbank, maar voor ons wel de telefoon opnam.
  Dendermonde