De kerk van het Keur werd vorig jaar ontwijd.
Volledig scherm
De kerk van het Keur werd vorig jaar ontwijd. © Geert De Rycke

Vroegere kerk Keur gaat naar Oscar Romeroscholen: “Multifunctionele ruimte voor basisschool ook ter beschikking stellen van culturele activiteiten”

DendermondeDe vroegere kerk van de wijk het Keur in Dendermonde is verkocht. De Oscar Romeroscholen van Dendermonde zal het gebouw een nieuwe toekomst geven. En die zal niet alleen dienen voor de basisschool in de buurt, maar ook voor derden die er culturele activiteiten in willen organiseren. “Als brede school willen we de ruimte ook ter beschikking stellen van anderen”, klinkt het.

 1. Buren groeperen zich voor klacht tegen bouwovertreding overkapping padelterreinen Bakkerstraat: “Geen seconde rust meer en reactie stadsbestuur laat te lang op zich wachten”
  PREMIUM
  Grembergen/Dendermonde

  Buren groeperen zich voor klacht tegen bouwover­tre­ding overkap­ping padelter­rei­nen Bak­kerstraat: “Geen seconde rust meer en reactie stadsbe­stuur laat te lang op zich wachten”

  Het optrekken van een enorme overkapping van meer dan tien meter hoog aan de padelclub in de Bakkerstraat, zonder de nodige bouwvergunning én met subsidie van het stadsbestuur, blijft niet zonder gevolg. Boze buurtbewoners groeperen zich om klacht in te dienen tegen de bouwovertreding. “Van de ene dag op de andere stond een gigantische constructie in onze achtertuinen en een beloofde reactie van het stadsbestuur blijft maar uit. Dat pikken we niet langer”, klinkt het.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.