Burgemeester Piet Buyse, schepen Leen Dierick hebben een akkoord met ORC-directeurs Vermeiren en Deblauwe en Mark De Block van Onderwijspatrimonium. Het oude schoolgebouw verdwijnt voor een nieuwbouw en de achterliggende groene zone wordt uitgebreid.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Piet Buyse, schepen Leen Dierick hebben een akkoord met ORC-directeurs Vermeiren en Deblauwe en Mark De Block van Onderwijspatrimonium. Het oude schoolgebouw verdwijnt voor een nieuwbouw en de achterliggende groene zone wordt uitgebreid. © Geert De Rycke

Vrije basisschool Oogappel krijgt nieuwe thuis op site vroegere gemeentelijke freinetschool: “Werk maken van brede school met win-win voor gemeenschap”

AppelsVrije basisschool De Oogappel in Appels krijgt een nieuwe thuis, mét nieuwbouw. De Oscar Romeroscholen, waar de Oogappel toe behoort, sloten daarover een akkoord met het stadsbestuur. De nieuwbouw komt op de site van de vroegere gemeentelijke freinetschool De Appelbloesem. Die werd een jaar geleden door de stad gesloten. Het nieuwe project moet een multifunctionele school, waar ook verenigingen gebruik van kunnen maken, midden het groen worden.