Opa leest voor en daar genieten de kinderen van de Visitatieschool van met een filmpje in hun klasbubbel.
Volledig scherm
Opa leest voor en daar genieten de kinderen van de Visitatieschool van met een filmpje in hun klasbubbel. © Geert De Rycke

Voorleesweek coronaproof? Dan sturen ouders en grootouders Visitatieschool gewoon een voorleesfilmpje in

BaasrodeNaar aanleiding van de jaarlijkse Voorleesweek kunnen de kinderen van de Visitatieschool van Baasrode elke middag tijdens de pauze naar verhaaltjes luisteren. Voorgelezen door ouders en grootouders. Niet dat die daarvoor naar school komen. Voor een coronaproof editie werden filmpjes gemaakt.

 1. Catty Cooreman acteert in TV-reeks De Bende van Jan de Lichte: “Maar in dagelijks leven voortdurend achterna gekeken worden, dat went nooit”
  PREMIUM
  Buggenhout

  Catty Cooreman acteert in TV-reeks De Bende van Jan de Lichte: “Maar in dagelijks leven voortdu­rend achterna gekeken worden, dat went nooit”

  Wie afstemt op Streamz en daar de serie De Bende van Jan de Lichte bekijkt, ziet tussen de acteurs als Matteo Simoni, Stef Aerts en Tom Van Dyck ook de Buggenhoutse Catty Cooreman (35) opduiken. Catty is geboren met dwerggroei. “Acteren doet me dat vergeten, maar het dagdagelijkse leven is helemaal anders”, getuigt ze. “Nagekeken, bespot en aangeraakt worden,... het is jammer genoeg dagelijkse kost.”
 2. Negen besmettingen op één verblijfsafdeling AZ Sint-Blasius: opnamestop en geen bezoek meer
  PREMIUM
  Dendermonde

  Negen besmettin­gen op één verblijfs­af­de­ling AZ Sint-Blasius: opnamestop en geen bezoek meer

  Het Algemeen Ziekenhuis Sint-Blasius van Dendermonde is er al heel de coronacrisis van gespaard gebleven, maar nu doet zich in het ziekenhuis toch een uitbraak voor. Op één afdeling zijn zopas negen besmettingen vastgesteld. Voor die dienst wordt met onmiddellijke ingang een opname- én bezoekstop ingevoerd. Op de corona-afdeling is het aantal Covid-patiënten ondertussen ook weer gestegen tot boven de twintig.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"