De Soulbrothers.
Volledig scherm
De Soulbrothers. © rv

Vlaamse feestdag aanleiding voor dag vol topacts op Grote Markt

DendermondeDe Vlaamse Feestdag is in Dendermonde opnieuw aanleiding voor een stevig feestje op de Grote Markt. De Dienst Toerisme en Stadspromotie voorziet een dag vol topacts voor jong en oud.

 1. File van anderhalve kilometer lang aan autokeuring in Dendermonde: “Eerste automobilisten stonden hier al om twee uur ‘s nachts”
  Dendermonde

  File van anderhalve kilometer lang aan autokeu­ring in Dendermon­de: “Eerste automobi­lis­ten stonden hier al om twee uur ‘s nachts”

  Net zoals bij alle autokeuringen in West-Vlaanderen was het ook vrijdagochtend urenlang wachten geblazen aan de keuring in Dendermonde. Meer dan een kilometer lang stonden ze aan te schuiven om hun wagen te laten keuren. Sommige automobilisten keerden ook gewoon terug naar huis. “De eerste wagens stonden hier om twee uur ‘s nachts, en om vier uur ‘s nachts kwamen er nog eens een heleboel bij", klinkt het bij de keuring in Dendermonde.
 2. Kristel en Mario wandelen dodentocht voor achtste keer om geld in te zamelen voor verwaarloosde en mishandelde dieren
  Sint-Gillis-bij-Dendermonde

  Kristel en Mario wandelen dodentocht voor achtste keer om geld in te zamelen voor verwaar­loos­de en mishandel­de dieren

  Kristel Blommaert en Mario De Vadder zullen vrijdag opnieuw de dodentocht van 100 kilometer wandelen voor het goede doel. Het duo wil via hun deelname geld inzamelen voor verwaarloosde en mishandelde dieren in het buitenland. “Het is al de achtste keer dat we deelnemen, maar met de hitte wordt het een loodzware editie waarschijnlijk", zegt Kristel.