Duizenden vissen happen opnieuw naar adem op de Dender.
Volledig scherm
PREMIUM
Duizenden vissen happen opnieuw naar adem op de Dender. © Koen Baten

Vissen happen massaal naar adem aan sluis en krabben kruipen uit het water: “Hier is veel meer aan de hand dan gewoon zuurstoftekort”

Aan de Denderbellesluis op de grens met Dendermonde en Lebbeke lijken opnieuw duizenden vissen naar zuurstof te happen. De vissers stellen zich al een tijdje vragen. “Dit is geen zuurstoftekort meer door blauwalgen of het warme weer, hier is meer aan de hand", klinkt het. 

 1. Creatieve talenten zorgen voor project Paardenkracht: “Spirit van Ros Beiaard voelbaar aanwezig in stad”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Creatieve talenten zorgen voor project Paarden­kracht: “Spirit van Ros Beiaard voelbaar aanwezig in stad”

  Elf grote, kunstige paardenhoofden op evenveel locaties in het stadscentrum. Die vormen samen het street art-project ‘Paardenkracht’. De stad wil hiermee de spirit van het Ros Beiaard, de trots van Dendermonde, voelbaar laten blijven. Verschillende kunstenaars, van jong talent tot gevestigde waarde, waren meteen bereid een paardenkop onder handen te nemen. Zelfs Axel Daeseleire zorgt voor een exemplaar.
 2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 3. Van troosteloze parkeervlakte naar vergroende stadsentree: actieplan De Bruynkaai krijgt vorm
  PREMIUM

  Van troostelo­ze parkeer­vlak­te naar vergroende stadsen­tree: actieplan De Bruynkaai krijgt vorm

  Meer groen, minder parking en verkeersveiligere toegangen. Het Dendermondse stadsbestuur heeft de nodige knopen doorgehakt om de De Brynkaai te herontwikkelen. Wat nu een troosteloze parkeervlakte is, moet over afzienbare tijd een vergroende stadsentree zijn. “Een droomplek voor elke Dendermondenaar”, menen schepenen Leen Dierick (CD&V) en Marius Meremans (N-VA). Ontdek hier waar het naartoe gaat met deze site.
 4. Aantal coronapatiënten loopt op tot boven de dertig, ziekenhuis roept op niet zelf te bellen rond uitstellen ingrepen
  Dendermonde

  Aantal coronapa­tiën­ten loopt op tot boven de dertig, ziekenhuis roept op niet zelf te bellen rond uitstellen ingrepen

  De toestroom van coronapatiënten in het Algemeen Ziekenhuis Sint-Blasius van Dendermonde is niet meer te stoppen. Het aantal loopt ondertussen op tot over de dertig. Er werden ook twee overlijdens opgetekend. Van de overheid moeten alle niet-dringende ingrepen uitgesteld worden, maar het ziekenhuis roept patiënten op daar niet zelf over te telefoneren.