Erik Reynaerts was gek op voetbal en stak al zijn energie in de supportersclub voor de Rode Duivels. Hij overleed in juni in Toulouse, vlak na een wedstrijd van de Belgen tijdens het EK in Frankrijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Erik Reynaerts was gek op voetbal en stak al zijn energie in de supportersclub voor de Rode Duivels. Hij overleed in juni in Toulouse, vlak na een wedstrijd van de Belgen tijdens het EK in Frankrijk. © rv

Vijf jaar na overlijden Erik Reynaerts, krijgt de door hem opgerichte fanclub van Rode Duivels nieuwe roepnaam: “Erik legde de basis van groeiende supportersfamilie”

Dendermonde/Baasrode‘De opperfan’ werd hij jaren genoemd, want Erik Reynaerts uit Baasrode legde de grondslag van de officiële fanclub van de Rode Duivels ‘1895'. Die viert vandaag haar tienjarig jubileum met een nieuwe roepnaam: de Belgian Red Insiders. Dat gebeurt vijf jaar nadat het noodlot toesloeg voor Reynaerts. Ironisch genoeg op het EK 2016 overleed de supportersleider in Toulouse aan een hartfalen. “Maar we zetten door wat hij startte,” zegt zijn opvolger Tijs Cools. “We willen doorgroeien naar een nog grotere supportersfamilie.”