Drie dansende reuzen, exact één jaar voor de Ros Beiaardommegang. Meer is niet nodig om een massa Dendermondenaren op de been te brengen.
Volledig scherm
Drie dansende reuzen, exact één jaar voor de Ros Beiaardommegang. Meer is niet nodig om een massa Dendermondenaren op de been te brengen. © Geert De Rycke

VIDEO: Volksfeest doet al proeven van sfeer Ros Beiaardommegang

Dansende reuzen, muziek van de Ros Beiaardharmonie en een uitgelaten massa. Het volksfeest vrijdagavond, exact één jaar voor de Ros Beiaardommegang van 24 mei 2020, gaf Dendermonde al een voorproefje van de sfeer die te verwachten valt volgend jaar. Nog exact 366 dagen resten voor hét Dendermondse event bij uitstek. Aftellen kan vanaf nu met een prachtige afteltotem.

 1. “Ze komen hier soms van ver voor ons zwarte goud”: in het spoor van de korte keten bij Carlos Koffie
  PREMIUM
  Baasrode/Dendermonde

  “Ze komen hier soms van ver voor ons zwarte goud”: in het spoor van de korte keten bij Carlos Koffie

  Liefst één op vijf Vlamingen kiest sinds de coronacrisis vaker voor lokale producten. Dat voelen ook producenten in regio Dendermonde. In onze reeks rond de korte keten laten we u met ze kennismaken. Vandaag drinken we koffie bij Carlo Lynneel (63) en dochter Bo (23) van Carlos Koffie uit Baasrode. “Wie komt, mag proeven. Dat is de beste garantie dat klanten thuis tevreden zijn met hun aankoop”, klinkt het.
 2. Horecazaken schakelen opnieuw over op takeaway: “Proberen positief te blijven, maar te lang moet dit niet duren”
  Dendermonde

  Horecaza­ken schakelen opnieuw over op takeaway: “Proberen positief te blijven, maar te lang moet dit niet duren”

  Alweer een zware dobber voor de horeca in ons land, met de verplichting om alle restaurants en cafés te sluiten. Velen schakelen weer over op afhaalmaaltijden. Ook Janis Pauwels en Jochen Casier van restaurant Cinemangé in Dendermonde zoeken hun heil in takeaway. Nog maar eens. “Dit is de enige manier om dit heelhuids door te komen”, klinkt het. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.