Er worden weer meer testen afgenomen in het Covid-Testpunt en meer patiënten testen positief.
Volledig scherm
Er worden weer meer testen afgenomen in het Covid-Testpunt en meer patiënten testen positief. © Geert De Rycke

Verontrustende trend in Covid-19 Testpunt: aantal patiënten die positief testen op corona neemt toe en meer superverspreiders

Corona lijkt terug van nooit weggeweest. Met een stijging van 12 procent nieuwe bevestigde besmettingen lijkt een tweede golf zich aan te dienen in ons land. En dat merken ze ook in het Covid-19 Testpunt van de Huisartsenwachtpost Vehamed op de site De Kroon in Dendermonde. De jongste dagen testen personen die er zich aandienen steeds vaker positief. “Het zijn ook vaker jongere mensen én superverspreiders”, klinkt het. De huisartsen dringen er nogmaals op aan dat iedereen zich goed aan de maatregelen houdt.

 1. Kim en Inge vieren tien jaar B&B Abalona: “Elke dag knokken, maar met hart en ziel”
  PREMIUM
  Appels

  Kim en Inge vieren tien jaar B&B Abalona: “Elke dag knokken, maar met hart en ziel”

  B&B Abalona in Appels viert zijn tienjarig bestaan. In die tijd deden Kim De Kinder (42) en Inge Huyck (41) hun gastenverblijf groeien van vijf tot liefst dertien kamers. En er komen ook nog eens tien vakantiewoningen aan. Eigenhandig gebouwd door Kim, terwijl Inge 24 op 24 de gasten soigneert. “Hard knokken is het, elke dag opnieuw. Maar we doen dit met hart en ziel”, klinkt het. Een gesprek over opboksen tegen corona, creatief zijn en geloven in de toekomst.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).