Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Verko tekent stijging afvalcijfers op: “Meer afval thuis door in ons kot te blijven”

Dendermonde/RegioJarenlang hebben de cijfers van ingezameld afval in regio Dendermonde een dalende trend vertoond, maar het voorbije jaar is het tij gekeerd. 2020 was goed voor stijgende afvalcijfers. “Onder invloed van de coronacrisis”, klinkt het bij Verko. “Omdat we in ons kot moesten blijven, maakten we ook meer afval thuis.”

 1. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.
 2. REEKS UITSTERVEND RAS. Bart Aerts maakte switch van verzekeraar naar molenaar: “Verliefd op alle techniek die bij molen komt kijken”
  PREMIUM

  REEKS UITSTER­VEND RAS. Bart Aerts maakte switch van verzeke­raar naar molenaar: “Verliefd op alle techniek die bij molen komt kijken”

  Uitstervend ras... Voor een nieuwe zomerreeks praten we met mensen die een zeldzaam beroep uitoefenen. Bart Aerts (61) uit Berlare, in een vroeger leven verzekeraar, is molenaar in Buggenhout en maalt in de historische Patattenmolen. Hij doet dat met passie, maar ook voorzichtig. “Want malen is gevaarlijk”, zegt hij. “Ik heb altijd een mes op zak om me los te snijden.” Lees meer verhalen van mensen met een zeldzaam beroep in ons dossier.