Volledig scherm
© Copyright : Geert De Rycke

Verkeersverbod door wijkfeesten

 1. “De stad ontploft als het eindelijk zover is”: vooral begrip voor nieuw uitstel Ros Beiaardommegang
  PREMIUM
  Dendermonde

  “De stad ontploft als het eindelijk zover is”: vooral begrip voor nieuw uitstel Ros Beiaardom­me­gang

  Teleurstelling, maar des te meer begrip. Zo reageren ze in Dendermonde op het nieuwe uitstel van de Ros Beiaardommegang. Die zal pas op 29 mei 2022 uitgaan. Met dank aan de coronacrisis. “De stad zal te klein zijn als ons Peird eindelijk zal buiten mogen”, klinkt het hoopvol. Van Vier Heemskinderen, over Pijnders tot de modale Dendermondenaar, allemaal beseffen ze: om het Ros Beiaard uitbundig te vieren zoals het hoort, met alles erop en eraan, moet er gewacht worden.
 2. Gouverneur bezoekt spoed- en Covid-afdelingen van AZ Sint-Blasius: “Patiënten krijgen hier de beste zorgen, ondanks druk op personeel”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Gouverneur bezoekt spoed- en Co­vid-afdelingen van AZ Sint-Blasius: “Patiënten krijgen hier de beste zorgen, ondanks druk op personeel”

  Het Algemeen Ziekenhuis Sint-Blasius van Dendermonde kreeg dinsdag bezoek van gouverneur van Oost-Vlaanderen Carina Van Cauteren. Samen met burgemeester Piet Buyse kreeg ze een rondleiding op de Spoed- en Covid-afdelingen van het ziekenhuis. “Om het personeel een hart onder de riem te steken, want zij leveren hier hard en uitstekend werk”, zegt Van Cauteren, die naar getuigenissen van personeel luisterde. “De angst blijft er hier in zitten.”
 1. KAVD krijgt plaats in boek met stadions die je echt gezien moet hebben: “Pure nostalgie met unieke voleiken tribune uit jaren twintig”
  PREMIUM
  Dendermonde

  KAVD krijgt plaats in boek met stadions die je echt gezien moet hebben: “Pure nostalgie met unieke voleiken tribune uit jaren twintig”

  Het Ros Beiaardstadion van voetbalclub KAVD Dendermonde heeft een plaats verworven op de erelijst van unieke stadions. In een nieuw boek voor groundhoppers, fans die zo veel mogelijk stadions bezoeken, is het Dendermondse exemplaar één van de tien aanraders. Tijd om u mee te nemen voor een unieke inkijk langs de meest bijzondere plekjes van het KAVD-stadion en een nostalgische terugreis naar vervlogen gloriejaren van de club.
 2. Beklaagde die met 146 per uur door bebouwde kom vliegt krijgt kans om cursus bij VIAS te volgen
  Lebbeke

  Beklaagde die met 146 per uur door bebouwde kom vliegt krijgt kans om cursus bij VIAS te volgen

  Een man uit Lebbeke stond dinsdagochtend terecht in de politierechtbank nadat hij in de Baasrodestraat, waar maar 50 kilometer per uur is toegelaten, geflitst werd met een snelheid van maar liefst 146 kilometer per uur. Zijn advocaat vroeg of de man eerst een cursus bij VIAS mocht volgen om te werken aan zijn rijgedrag. De rechter ging hier op in en stelde de zaak uit tot volgend jaar.
 1. Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen
  Play

  Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt