Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Vaccinatiedorpen eindelijk op kruissnelheid: deze week meer dan 10.500 vaccins uit te delen

Dendermonde/Hamme/Lebbeke/Buggenhout/Zele/BerlareDe vaccinatiedorpen in Appels en Hamme schakelen deze week over op kruissnelheid. Er zullen maar liefst meer dan 10.500 inwoners gevaccineerd worden. Daarvoor zijn er voor het eerst ook avondopeningen.

 1. In zee met Vlaamse Bouwmeester voor herstel van historische militaire vestinggordel rond stad
  PREMIUM
  Dendermonde

  In zee met Vlaamse Bouwmees­ter voor herstel van histori­sche militaire vestinggor­del rond stad

  De vroegere militaire vestinggordel rond de Dendermondse binnenstad moet geherwaardeerd worden. Het stadsbestuur wil daarvoor een masterplan laten opstellen, met een visie en actiepunten voor dat herstel. “Tegen de tweehonderdste verjaardag van de Wellingtonbarrière, waarbij Dendermonde één van de vestingsteden was, willen we zoveel mogelijk in oude glorie hersteld”, zegt burgemeester Piet Buyse (CD&V).
 2. Opening picknicktafel op Groene Dender meteen ook herdenking van overleden medestudent: “Naam van Simon als herinnering in bank gegraveerd”
  PREMIUM
  Dendermonde/Hamme

  Opening picknickta­fel op Groene Dender meteen ook herdenking van overleden medestu­dent: “Naam van Simon als herinne­ring in bank gegraveerd”

  De meterslange picknicktafel op de nieuwe Groene Dender, gemaakt door leerlingen van het Oscar Romerocollege uit Dendermonde, is open voor gebruik. De inhuldiging ging gepaard met een emotioneel, ingetogen herdenkingsmoment voor Simon. Hij hielp maandenlang met zijn medestudenten van de afdeling Hout mee aan de bouw van de picknicktafel, maar overleed onlangs bij een ongeval. “We vergeten Simon niet”, zeggen zijn vrienden, die als herinnering zijn naam graveerden in de tafel.