Tina Van Avermaet.
Volledig scherm
Tina Van Avermaet. © Geert De Rycke

Unicum in Industriële Wetenschappen, maar Tina haalt wel Vlaamse Wiskunde Olympiade

DendermondeTina Van Avermaet is één van de weinige meisjes op de campus Techniek & Engineering van het Oscar Romerocollege in Dendermonde. Ze zit in het vierde jaar Industriële Wetenschappen. En dat ze daar haar mannetje staat, bewijst ze met haar succes in de Vlaamse Wiskunde Olympiade.

 1. Aantal fietsdiefstallen blijft dalen in Dendermonde: “Fietsers labelen hun fietsen helaas nog te weinig”
  Dendermonde

  Aantal fietsdief­stal­len blijft dalen in Dendermon­de: “Fietsers labelen hun fietsen helaas nog te weinig”

  Het aantal fietsdiefstallen in Dendermonde en deelgemeenten is in 2020 opnieuw afgenomen in vergelijking met 2019. Vorig jaar werden er 102 feiten aangegeven bij de politie, terwijl dat een jaar eerder er nog 186 waren. Hiermee hebben ze een daling van 45% in de zone. “We doen ook pro-actief zelf controles en merken dat er nog heel weinig fietsen een label hebben”, zegt korpschef Patrick Feys.
 2. Vrije basisschool Oogappel krijgt nieuwe thuis op site vroegere gemeentelijke freinetschool: “Werk maken van brede school met win-win voor gemeenschap”
  PREMIUM
  Appels

  Vrije basis­school Oogappel krijgt nieuwe thuis op site vroegere gemeente­lij­ke freinet­school: “Werk maken van brede school met win-win voor gemeen­schap”

  Vrije basisschool De Oogappel in Appels krijgt een nieuwe thuis, mét nieuwbouw. De Oscar Romeroscholen, waar de Oogappel toe behoort, sloten daarover een akkoord met het stadsbestuur. De nieuwbouw komt op de site van de vroegere gemeentelijke freinetschool De Appelbloesem. Die werd een jaar geleden door de stad gesloten. Het nieuwe project moet een multifunctionele school, waar ook verenigingen gebruik van kunnen maken, midden het groen worden.