Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Tuinwijk bijna maand lang afgesloten voor asfalteringswerken

DendermondeDe Tuinwijk in Dendermonde zal vanaf 9 augustus afgesloten worden voor alle verkeer omdat er asfalteringswerken zullen plaatsvinden. De werken zouden ongeveer een maand duren. 

 1. Fiat voor realisatie Puttemanshof: “Plannen aangepast aan bezorgdheden buurtbewoners”
  PREMIUM
  Lebbeke

  Fiat voor realisatie Puttemans­hof: “Plannen aangepast aan bezorgdhe­den buurtbewo­ners”

  Een nieuwe verkaveling op de hoek van de Poststraat en Oude Baan in Lebbeke wordt dan toch een feit. De definitieve vergunning voor de realisatie van Residentie Puttemanshof is goedgekeurd. Buurtbewoners hadden daar eerder tegen geprotesteerd uit bezorgdheid voor hun pirvacy en parkeerdruk. “Maar de plannen zijn drastisch bijgestuurd”, maakt Chris Van de Ven, zaakvoerder van projectontwikkelaar Evillas, zich sterk. Het ontwerp, dat onder andere meer groen en parkeerplek belooft, toegelicht.
 2. Newson zorgt met kleinste en snelste sturingssysteem voor lasers voor gigantisch energiebesparing wereldwijd: “Titel Duurzame Held meer dan verdiend”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Newson zorgt met kleinste en snelste sturings­sys­teem voor lasers voor gigantisch energiebe­spa­ring wereldwijd: “Titel Duurzame Held meer dan verdiend”

  Het kleinste, snelste, goedkoopste én energiezuinigste sturingssysteem voor lasers. Daarmee verovert het bedrijf Newson vanuit een historisch pand in hartje Dendermonde momenteel de wereld. En zorgt er tegelijker tijd voor dat wereldwijd het jaarverbruik van 2.500 gezinnen bespaard wordt. De firma is niet voor niets één van de acht bedrijven in Dendermonde die de titel van “duurzame held” krijgt toegekend. “Wie had dat gedacht van een klein kmo’tje van amper tien mensen uit een klein stadje”, klinkt het.