Volledig scherm
© Geert De Rycke

Topkoks zorgen voor tweede editie van Chefs for Charity

Er komt een tweede editie van Chefs for Charity in Dendermonde. De opbrengst zal deze keer besteed worden aan twee goede doelen.

 1. Begonnen met een taart voor zoontje en nu stampt Ellen Holy Cake uit de grond: “Als iemand me zegt dat ik iets niet zal kunnen, bewijs ik het tegendeel”
  PREMIUM
  Baasrode

  Begonnen met een taart voor zoontje en nu stampt Ellen Holy Cake uit de grond: “Als iemand me zegt dat ik iets niet zal kunnen, bewijs ik het tegendeel”

  Een dure taart in een winkeltje in het Gentse, zette Ellen Van Mingeroet (39) uit Baasrode aan het denken: “Voor zo’n prijs, zal ik het zelf wel doen.” Een paar jaar later is Holy Cake een feit en bakt en versiert Ellen taarten, cupcakes en donuts naar ieders wensen dat het een lieve lust is. Haar job als zorgkundige in het rusthuis van Baasrode zei ze er voor op. “Ik kon het leed van bewoners tijdens de coronacrisis geen plaatsje meer geven”, zegt ze.
 2. ErKriDo zet door, ook na dood van bezieler Eric Dalemans: “We blijven ons inzetten voor een wereld zonder kanker”
  PREMIUM
  Buggenhout

  ErKriDo zet door, ook na dood van bezieler Eric Dalemans: “We blijven ons inzetten voor een wereld zonder kanker”

  De traditionele plannen moeten door de coronacrisis enigszins aangepast worden, maar ErKriDo blijft bestaan. Dat laten Kristien Maes, echtgenote van de recent overleden Eric Daelemans, en het team achter de Buggenhoutse afdeling van Kom Op Tegen Kanker weten. “Het is niet makkelijk om zonder de bezieler van onze groep door te gaan, maar we blijven ons inzetten om kanker uit de wereld te krijgen. Niet alleen voor Eric, maar ook voor dochter Dorien”, klinkt het.
 1. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders
  Play

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders

 2. Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapan­de­mie