Huisarts Joris Van Hove en advocate Christine Mussche (rechts) bij het betreden van het gerechtsgebouw van Dendermonde.
Volledig scherm
PREMIUM
Huisarts Joris Van Hove en advocate Christine Mussche (rechts) bij het betreden van het gerechtsgebouw van Dendermonde.

“Tine is gewoon in de steek gelaten”: nieuw euthanasieproces van start tegen dokter Joris Van Hove

Sint-Niklaas/Dendermonde“Tine kreeg niet de juiste hulp om een moeilijke periode te boven te komen, maar alleen hulp om te sterven. Dat maakt ons diep verdrietig”. Dat heeft de familie van Tine Nys (38), die in 2010 stierf door euthanasie wegens ondraaglijk psychisch lijden dinsdag tegen de Dendermondse rechtbank gezegd. Daar is een nieuw euthanasieproces gestart, waarbij dokter Joris Van Hove uit Sint-Niklaas terechtstaat. Relaas van een lange zittingsdag.

  1. Na drukke opnameweken voor De Cooke & Verhulst Show, kijkt Amelie Albrecht uit naar eerste zaalshow: “Het publiek heeft altijd gelijk. Meestal toch”
    PREMIUM
    Dendermonde

    Na drukke opnamewe­ken voor De Cooke & Verhulst Show, kijkt Amelie Albrecht uit naar eerste zaalshow: “Het publiek heeft altijd gelijk. Meestal toch”

    De première van haar avondvullende zaalshow komt er in oktober en een eerste try-out is net achter de rug. Er breken weer hoogdagen aan voor comédienne Amelie Albrecht (27) uit Dendermonde, na acht maanden windstilte door de coronacrisis. Al had ze als vliegende reporter in De Cooke & Verhulst Show een aangename afwisseling. “Dat heeft me gered om niet helemaal zot te worden”, zegt ze. Een gesprek over weer op een podium staan, optreden met K3 en... aftellen naar de Ros Beiaardommegang.