Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Tetterfeest in CC Belgica en op Grote Markt: leuke show en springkastelen

DendermondeKinderen uit de eerste leerjaren van alle Dendermondse basisscholen konden vrijdag, na een lange coronapauze, weer kennismaken met de Harige Bende. Het Tetterfeest stond weer garant voor een uitbundige show in CC Belgica en plezier op de Grote Markt.

 1. Elise Van Sas (VC Oudegem): “Vorig jaar wonnen we de Beker van België, dit jaar willen we de titel pakken”
  Vrouwenvolleybal Liga A

  Elise Van Sas (VC Oudegem): “Vorig jaar wonnen we de Beker van België, dit jaar willen we de titel pakken”

  Het ging zaterdagavond in de Edugo Arena vooral over de eerste plaats in de Liga bij de vrouwen. VDK Gent tegen VC Oudegem, altijd een garantie voor spektakel. Na dit weekend is het zonneklaar welke ploegen er voor de play-offs en de landstitel zullen spelen. Asterix Avo, VDK Gent, Charleroi Volley en uiteraard ook VC Oudegem staan te drummen op de eerste vier plaatsen. Elk weekend is het haasje over springen tussen deze beste ploegen in het land.
 2. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 3. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 1. Jan getuigt na gruwelijke moord op zijn broer Peter (64): “Haar motief? Geld, want dat had ze zelf niet meer”
  PREMIUM
  Oudegem

  Jan getuigt na gruwelijke moord op zijn broer Peter (64): “Haar motief? Geld, want dat had ze zelf niet meer”

  Peter De Bock (64) uit Oudegem werd afgelopen weekend door zijn vriendin op een gewelddadige manier om het leven gebracht in zijn woning. De familie was al twee dagen ongerust, maar vriendin Martine D.L. (58) bleef maar leugens verzinnen. Zo belde ze Peter zelfs op in het bijzijn van zijn broer, terwijl hij waarschijnlijk toen al overleden was. “Peter was een goede mens met een puur hart, en dat is hem fataal geworden.” Jan, zijn broer, vertelt hoe Martine van Peter profiteerde.
 2. Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarrentes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?
  Spaargids.be

  Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarren­tes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?

  Heel wat banken pakten recent uit met nieuwe spaarrekeningen met een hogere rente. Hun vergoeding ligt telkens hoger dan de rente die deze banken op hun andere - klassieke - spaarrekeningen geven. Waarom doen ze dat dan? Ze kunnen toch de rente op hun klassieke spaarrekeningen optrekken, zou je denken. Dat klopt, maar dat zou hen geld kosten. Spaargids.be legt je uit hoe je met je klassieke spaarrekening toch ook een hoge rente kan meepikken.