Geert De Rycke
Volledig scherm
PREMIUM
© Geert De Rycke

Terug naar school: in deze lokale winkels vindt u alles voor een vlotte start van het schooljaar

Dendermonde en WaaslandMet een zomervakantie die alweer veel sneller dan verwacht voorbij gevlogen is, staat de eerste schooldag op 1 september al voor de deur. Wie zijn kind nog in een nieuwe outfit wil steken of van extra lesmateriaal moet voorzien, haast zich dus maar beter naar de winkel. Wij helpen u op weg met deze zeven winkels in de buurt die alles in huis hebben voor een vlotte start van het schooljaar.

 1. Twee ongevallen, drie agenten gewond en een pak materiële schade op een week tijd: minderjarige die crashte tijdens achtervolging was niet aan proefstuk toe
  Dendermonde

  Twee ongevallen, drie agenten gewond en een pak materiële schade op een week tijd: minderjari­ge die crashte tijdens achtervol­ging was niet aan proefstuk toe

  De bestuurder (17) die eerder deze week achter het stuur van de Renault zat die crashte in de Sint-Gillislaan in Dendermonde tegen een anoniem politievoertuig is niet aan zijn proefstuk toe. Een paar dagen voor zijn ongeval vluchtte de tiener ook al weg met zijn bromfiets. Een zwaantje van de politie kwam bij deze achtervolging ten val en raakte gewond.
 2. Emanuel Hielstraat pak groener dankzij Trottoir Tomate: buren beplanten ruim zevenhonderd vierkante meter voetpad
  PREMIUM
  Sint-Gillis-Dendermonde

  Emanuel Hielstraat pak groener dankzij Trottoir Tomate: buren beplanten ruim zevenhon­derd vierkante meter voetpad

  De Emanuel Hielstraat in Sint-Gillis-Dendermonde ziet er voortaan een pak groener uit. Dat is te danken aan het project “Trottoir Tomate”, waar bewoonster Liesbeth Van Damme zich mee inschreef voor het burgerbudget. Het stadsbestuur gaf 10.000 euro, de bewoners doen de rest: planten. Ruim zevenhonderd vierkante meter voetpadtegels werden uitgebroken om er grassen, struiken en andere planten te zetten.