RV
Volledig scherm
© RV

Team basisschool De Schakel stuurt nog warme videoboodschap voor start paasvakantie: “We slaan er ons wel door”

Het hele schoolteam van gemeentelijke basisschool De Schakel van Baasrode, van directie over leerkrachten tot onderhoudspersoneel, stuurt nog een warme videoboodschap de wereld in voor de start van de paasvakantie.

 1. Luik laat terrassen op 1 mei openen, hier blijven de burgemeesters braaf: “Geen valse hoop geven”
  Dendermonde/Lebbeke/Buggenhout/Hamme/Berlare

  Luik laat terrassen op 1 mei openen, hier blijven de burgemees­ters braaf: “Geen valse hoop geven”

  Terwijl de gouverneur van Luik belooft om de heropening van de terrassen op 1 mei niét te zullen tegenhouden ongeacht wat het Overlegcomité woensdag beslist, blijven de burgemeesters in onze streek braaf afwachten. In alle zes gemeenten van deze regio klinkt een unaniem geluid: “We houden ons aan de regels van het Overlegcomité. Ook al wordt het geduld van onze inwoners heel erg op de proef gesteld”.
 2. Fietsersbond juicht plan voor nieuwe Oude Vest toe: “Kan mooi stukje stad worden”
  Dendermonde

  Fietsers­bond juicht plan voor nieuwe Oude Vest toe: “Kan mooi stukje stad worden”

  Hoewel er van handelaars in het Dendermondse stadscentrum wel protest tegen de plannen voor de nieuwe Oude Vest te horen is, laat de Fietsersbond nu weten dat zij het ontwerp wel toejuichen. Vooral de ambitie om de auto te bannen uit het deel tussen Lindanusstraat en Brusselsestraat kan op bijval rekenen. “Zo wordt hier weer een aangenaam woon-, wandel- en winkelklimaat geschapen”, klinkt het.
 3. Bewoners overhandigen petitie tegen parkeerdruk Kier aan schepenen: “Voorstel voor meer parkeerruimte, fietspad en hondenweide”
  Baasrode

  Bewoners overhandi­gen petitie tegen parkeer­druk Kier aan schepenen: “Voorstel voor meer parkeer­ruim­te, fietspad en hondenwei­de”

  Buurtbewoners van de Kier in Baasrode hebben meer dan tweehonderd handtekeningen weten te verzamelen met hun voorstel om de te hoge parkeerdruk in de straat op te lossen. Hun petitie overhandigden ze aan schepen van Mobiliteit Marius Meremans (N-VA) en schepen van Dierenwelzijn Tomas Roggeman (N-VA). Die zijn bereid het voorstel te bekijken.
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken