Medewerkers van de Stedelijke Musea kregen onder andere materiaal van Dendermonds verzamelaar Steven Keymeulen (rechts) om het project Nachtraven uit te bouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van de Stedelijke Musea kregen onder andere materiaal van Dendermonds verzamelaar Steven Keymeulen (rechts) om het project Nachtraven uit te bouwen. © Geert De Rycke

Stedelijke Musea duiken vroegere Dendermondse nachtleven in: “Verhalen over roemruchte danszalen voor eeuwigheid verzekeren”

DendermondeDat de wereldhit ‘Pump up the Jam’ vorm kreeg in Dendermonde? Dat en nog veel meer is te ontdekken in het project ‘Nachtraven’. “De stad had op dat gebied heel wat te bieden”, zegt Dimitri Beeckman van de Stedelijke Musea. “En dat roemruchte verleden hebben we in kaart gebracht.” Klaar voor een duik in de Dendermondse nacht?

  1. LEVENSVERHAAL. Rosa Biesemans, eerste vrouwelijk gemeenteraadslid en schepen: “Hoe straf moeke écht was, beseften we pas toen we ouder waren”
    PREMIUM
    Lebbeke

    LEVENSVER­HAAL. Rosa Biesemans, eerste vrouwelijk gemeente­raads­lid en schepen: “Hoe straf moeke écht was, beseften we pas toen we ouder waren”

    Rosa Biesemans-Bosteels is overleden. Zij was begin jaren zeventig het eerste vrouwelijk gemeenteraadslid en schepen van Lebbeke. En tegelijk was ze actief in het verenigingsleven, voedde ze vier kinderen op en runde een bedrijf. “Geen wonder dat ze mee opgenomen is in de brochure met sterke vrouwen uit Lebbeke”, klinkt het. Portret van een bijzondere dame.