Alle schoolkinderen van Dendermonde krijgen een chip. Daarmee kan bijgehouden worden hoeveel keer ze met de fiets naar school komen. Zo kunnen ze punten sparen.
Volledig scherm
Alle schoolkinderen van Dendermonde krijgen een chip. Daarmee kan bijgehouden worden hoeveel keer ze met de fiets naar school komen. Zo kunnen ze punten sparen. © Geert De Rycke

Stadsbestuur wil meer dan 1.400 extra schoolkinderen op de fiets krijgen: beloningssysteem met chip Buck-e gelanceerd

Dendermonde/SchoonaardeBijna 1.500 kinderen extra met de fiets of te voet naar school laten komen en zo rustigere en veiligere schoolomgevingen creëren. Dat is de ambitie van het Dendermondse stadsbestuur. Het lanceert daarvoor het beloningssysteem Buck-e, dat automatisch bijhoudt wie met de fiets de schoolpoort binnenkomt. Alle leerlingen van de lagere scholen krijgen daarvoor een chip.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Bestuurder zonder rijbewijs crasht na achtervolging tegen anoniem voertuig: twee agenten gewond naar ziekenhuis
  Sint-Gillis-bij-Dendermonde

  Bestuurder zonder rijbewijs crasht na achtervol­ging tegen anoniem voertuig: twee agenten gewond naar ziekenhuis

  Een bestuurder zonder rijbewijs is donderdagavond in Sint-Gillis-Dendermonde frontaal gecrasht tegen een anoniem politievoertuig na een achtervolging. De achtervolging begon op het Hoogveld in Dendermonde. De bestuurder is geen onbekende voor de politie en werd opgepakt. Twee agenten raakten bij de crash gewond en moesten naar het ziekenhuis overgebracht worden.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?