Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Stadsbestuur sluit akkoord met Uplace: openbaar toilet in ondergrondse parking Hof van Saeys

DendermondeDendermonde krijgt dan toch een openbare toilet. Daar is al vrij lang vraag naar. De stad zal die laten inrichten in de ondergrondse parking van het nieuwe wooncomplex Hof van Saeys aan de Oude Vest.

 1. Nieuw fietssnelweg tussen Oudegem en Sint-Gillis officieel ingereden: “Drie kilometer extra fietspad langs nieuwe tunnel en brug”
  PREMIUM
  Oudegem/Dendermonde

  Nieuw fietssnel­weg tussen Oudegem en Sint-Gil­lis officieel ingereden: “Drie kilometer extra fietspad langs nieuwe tunnel en brug”

  De nieuwe fietssnelweg tussen Oudegem en Sint-Gillis-Dendermonde is officieel een feit. Samen met buurtbewoners van de Hofstraat werd die zaterdag ingereden. Het traject van zo’n drie kilometer omvat een gloednieuwe fietstunnel aan de spoorwegoverweg in de Hofstraat en een nieuwe fietsbrug over de Dender in de buurt van papierproducent VPK. De fietssnelweg zal later nog uitbreiden om Gent met Mechelen te verbinden.
 2. Campus Welzijn en Maatschappij last noodgedwongen afkoelingsweek in door veel besmettingen: 500 leerlingen zitten week thuis
  Dendermonde

  Campus Welzijn en Maatschap­pij last noodgedwon­gen afkoelings­week in door veel besmettin­gen: 500 leerlingen zitten week thuis

  De campus Welzijn en Maatschappij van het Oscar Romerocollege stuurt 500 leerlingen voor een week naar huis en last een afkoelingsweek in met thuisonderwijs. Tomas De Wilde, directeur van de campus, neemt deze drastische beslissing nadat hij kampt met een tekort aan leerkrachten door corona. “In totaal ontbreken er 18 leerkrachten waardoor het niet meer houdbaar was", zegt De Wilde.