Schepen Tomas Roggeman aan de nieuwe sociale woonwijk aan Elsbos. Hij verdedigt de aanpassingen van het toewijzingsreglement.
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen Tomas Roggeman aan de nieuwe sociale woonwijk aan Elsbos. Hij verdedigt de aanpassingen van het toewijzingsreglement. © Geert De Rycke

Stad wijzigt voorrang voor sociale huisvesting: “Sociale woningen in eerste instantie voor Dendermondenaren zelf”

DendermondeEr gelden voortaan andere voorrangsregels voor wie een sociale huurwoning wil in Dendermonde. Hoe langer iemand in de stad woont, hoe meer kans die maakt een woning toegewezen te krijgen vanop de wachtlijst. De nieuwe regeling zorgde voor discussie tijdens de jongste gemeenteraad, maar schepen van sociale zaken Tomas Roggeman (N-VA) verdedigt het initiatief: “We willen er voor zorgen dat onze eigen inwoners verzekerd zijn van sociale huisvesting in eigen stad”.

 1. Intercommunales DDS en Verko maken bouwplannen: “Realisatie nieuwe kantoren ook kans voor meer vergroening en recreatie voor wandelaars en fietsers”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Intercommu­na­les DDS en Verko maken bouwplan­nen: “Realisatie nieuwe kantoren ook kans voor meer vergroe­ning en recreatie voor wandelaars en fietsers”

  Intercommunales DDS en Verko willen in Dendermonde nieuwe kantoorgebouwen bouwen. Voor de zoektocht naar een architect doen ze een beroep op de Vlaamse Bouwmeester. Er zijn dan ook wat uitdagingen verbonden aan het nieuwbouwproject. “We gaan voor hernieuwbare energie, vergroening en publieke recreatiemogelijkheden voor fietsers en wandelaars langs en op de site”, zegt DDS-voorzitter Hans Knop.
 2. Doorbraak in dossier nieuw woonzorgcentrum met goedkeuring masterplan: “Niet alleen nieuw rusthuis, maar ook nieuw, groen park en extra parking”
  PREMIUM
  Lebbeke

  Doorbraak in dossier nieuw woonzorg­cen­trum met goedkeu­ring masterplan: “Niet alleen nieuw rusthuis, maar ook nieuw, groen park en extra parking”

  De nieuwe bestuurscoalitie van Lebbeke maakte er meteen na de verkiezingen topprioriteit in haar beleidsplan van: een nieuw woonzorgcentrum voor de gemeente. Na jaren onderhandelen over het perceel aan de Flor Hofmanslaan waar dat moet komen, is er nu een doorbraak. Een masterplan is klaar. “Lebbeke krijgt niet alleen een gloednieuw rusthuis, maar ook een park van 8.500 vierkante meter en extra parking”, zegt burgemeester Jan Vanderstraeten (CD&V). Een projectontwikkelaar zorgt tegelijk voor de realisatie van een nieuwe woonwijk.
 3. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.