thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Stad test BE-Alert op 6 oktober: “Ook kans om nog in te schrijven voor wie dat nog niet deed”

DendermondeDendermonde doet mee aan een nationele test rond BE-Alert. Dat is een nationaal alarmeringssysteem om de bevolking bij een noodsituatie snel te verwittigen en instructies te geven. De test vindt deze week plaats.

 1. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.
 2. Na officiële opening nieuwe gevangenis, rijst ongerustheid over toekomst oude: “Verval dreigt door gebrek aan visie”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Na officiële opening nieuwe gevangenis, rijst ongerust­heid over toekomst oude: “Verval dreigt door gebrek aan visie”

  De nieuwe gevangenis in Dendermonde werd zopas officieel geopend, maar voor de toekomst van de huidige gevangenis blijft het koffiedik kijken. Een tijdje zal ze nog dienst doen voor een honderdtal gedetineerden, maar voor daarna heeft de Regie der Gebouwen vooralsnog geen plannen. “Ondanks de jarenlange voorbereiding bestaat voor dit beschermde complex nog geen enkele toekomstvisie”, klaagt kamerlid en schepen Tomas Roggeman (N-VA) aan. “Verval van dit beschermde monument dreigt.”