Volledig scherm
© Geert De Rycke

Stad schakelt evenementensector in voor uitbouw vaccinatiedorp

DendermondeHet stadsbestuur van Dendermonde zal, samen met de Eerstelijnszone Dender, de evenementensector inschakelen voor de uitbouw van het vaccinatiedorp. Dat heeft burgemeester Piet Buyse (CD&V) gezegd tijdens de jongste gemeenteraad.

 1. Kogel is door de kerk voor herinrichting Oude Vest: deel autovrij, maar ook betalende shop&go-plaatsen
  PREMIUM
  Dendermonde

  Kogel is door de kerk voor herinrich­ting Oude Vest: deel autovrij, maar ook betalende shop&go-plaat­sen

  Toch een volledig autovrij voetgangerszone op de Oude Vest, tussen Brusselsestraat en Lindanusstraat. Ondanks protest van handelaars heeft het schepencollege van Dendermonde toch deze beslissing genomen. Het is één van de krijtlijnen die zijn uitgezet om een nieuwe winkel-wandel-woonstraat vorm te geven. Daarbij hoort onder andere ook een betalende shop&go-zone met parkeerduur van dertig minuten voor wie snel een boodschap wil doen.
 2. Fietsersbond dient twintig pagina’s dik bezwaar tegen herinrichting kruispunt Mechelsepoort in: “Tunnels veel te krap voor fietsers én voetgangers”
  Dendermonde

  Fietsers­bond dient twintig pagina’s dik bezwaar tegen herinrich­ting kruispunt Mechels­epoort in: “Tunnels veel te krap voor fietsers én voetgan­gers”

  De Fietsersbond van Dendermonde heeft een twintig pagina’s tellend bezwaar ingediend tegen de heraanleg van het kruispunt Mechelsepoort. De organisatie viseert daarbij vooral de aanleg van de fietstunnels onder het kruispunt. “Die zijn veel te krap voor zowel fietsers als voetgangers”, klinkt het. “En sociaal onveilig.” Ook de beslissing om geen dubbelrichtingsfiets op de Scheldebrug aan te leggen stuit op verzet.
 1. Tarkett verkozen tot één van meest duurzame bedrijven: “Gebruikte vloerbekleding wordt vervangen en gerecycleerd tot nieuwe tapijten”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Tarkett verkozen tot één van meest duurzame bedrijven: “Gebruikte vloerbekle­ding wordt vervangen en gerecy­cleerd tot nieuwe tapijten”

  Tarkett, het vroegere Desso in Sint-Gillis-Dendermonde, is verkozen tot één van de meest duurzame bedrijven in de wereld. De producent van vloerbekledingen kreeg een platina, en dus de hoogste, onderscheiding van EcoVadis en zit daarmee aan de top van de bedrijven in deze branche. “Inzetten op hergebruik van onze materialen dertien jaar geleden was een serieuze sprong, maar het is een bewuste keuze en we willen er nog verder in gaan”, klinkt het bij de firma.
 1. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen