De voormalige buitenschoolse kinderopvang, het oud gemeentehuis en de pastorie vertonen momenteel geen al te fraai beeld en worden verkocht.
Volledig scherm
De voormalige buitenschoolse kinderopvang, het oud gemeentehuis en de pastorie vertonen momenteel geen al te fraai beeld en worden verkocht. © Geert De Rycke

Stad pakt leegstand en verkrotting aan: vroegere bibliotheek wordt park, aangrenzende panden worden verkocht

Het stadsbestuur van Dendermonde pakt de leegstand en verkrotting in Baasrode aan. Drie gebouwen, het vroegere gemeentehuis, de oude pastorie, de voormalige buitenschoolse kinderopvang, komen op de markt voor verkoop. De vroegere bibliotheek verdwijnt ten voordele van een nieuw groen park. “De opbrengst van de verkopen investeren we opnieuw in Baasrode”, zegt schepen Dieter Mannaert (CD&V).

 1. “Waaslanders waren eeuwen geleden al plantrekkers”: Archeologen Erfpunt ontrafelen geschiedenis van onze regio
  PREMIUM
  Waasland

  “Waaslan­ders waren eeuwen geleden al plantrek­kers”: Archeolo­gen Erfpunt ontrafelen geschiede­nis van onze regio

  De archeologen van Erfpunt legden de voorbije maanden heel wat opmerkelijke vondsten bloot in het Waasland. “Bij archeologie denken mensen vaak aan het oude Griekenland of Rome zonder te beseffen dat er interessante geschiedenis pal onder hun voeten ligt”, zegt archeoloog Thierry Van Neste. Een gesprek over ‘mini-opgravingen’ op kantoor, de eeuwenoude plantrekkers van het Waasland en shoppingcentra uit de Romeinse tijd.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 3. Gemeente maakt extra kinderopvang mogelijk door pand naast gemeentehuis op te knappen: “Twee onthaalouders kunnen hier aan de slag”
  Buggenhout

  Gemeente maakt extra kinderop­vang mogelijk door pand naast gemeente­huis op te knappen: “Twee onthaalou­ders kunnen hier aan de slag”

  Er komt extra kinderopvang in Buggenhout. Het gemeentebestuur zorgt voor bijkomende opvangmogelijkheden voor kindjes tussen nul en drie jaar door een pand naast het gemeentehuis op te knappen. Twee onthaalouders zullen er aan de slag kunnen. “Hiermee proberen we tegemoet te komen aan de grote vraag naar kinderopvang”, zegt schepen Nadine Sertyn (CD&V).