Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Stad ondertekent Lokaal Energie- en Klimaatpact

DendermondeHet stadsbestuur van Dendermonde ondertekent het Lokaal Energie- en Klimaatpact. Het engageert zich daarmee om acties te ondernemen tegen de klimaatopwarming.

 1. Campus Welzijn en Maatschappij last noodgedwongen afkoelingsweek in door veel besmettingen: 500 leerlingen zitten week thuis
  Dendermonde

  Campus Welzijn en Maatschap­pij last noodgedwon­gen afkoelings­week in door veel besmettin­gen: 500 leerlingen zitten week thuis

  De campus Welzijn en Maatschappij van het Oscar Romerocollege stuurt 500 leerlingen voor een week naar huis en last een afkoelingsweek in met thuisonderwijs. Tomas De Wilde, directeur van de campus, neemt deze drastische beslissing nadat hij kampt met een tekort aan leerkrachten door corona. “In totaal ontbreken er 18 leerkrachten waardoor het niet meer houdbaar was", zegt De Wilde.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.