Eén van de opties voor de Langestraat voorziet asverschuivingen, gemarkeerd door plantvakken met bomen.
Volledig scherm
Eén van de opties voor de Langestraat voorziet asverschuivingen, gemarkeerd door plantvakken met bomen. © RV

Stad kiest Langestraat voor meer bomen: “Ook kans om sluipverkeer aan te pakken”

SchoonaardeHet Dendermondse stadsbestuur wil inzetten op meer groen en heeft voor een volgend project de Langestraat in Schoonaarde uitgekozen. Dat kadert binnen het project “Plan(t)klimaatadaptieve gemeente”. De stad wil de aanplant van extra bomen in de Langestraat ook combineren met de strijd tegen sluipverkeer.

  1. Geëngageerde jongeren trekken op bouwkamp naar Senegal: “Bouwen, mensen helpen en levens redden. Dit wordt het avontuur van ons leven”
    Dendermonde

    Geëngageer­de jongeren trekken op bouwkamp naar Senegal: “Bouwen, mensen helpen en levens redden. Dit wordt het avontuur van ons leven”

    Vijf Dendermondse jongeren, met gezamenlijke link aan het Oscar Romerocollege, vertrekken volgende week naar Senegal op bouwkamp. Met bezieler van het project, priester-leraar Johan Poppe, zullen ze er bouwen aan huisjes en een landbouwschool in een plaatselijk dorpje. Voor Poppe is het ondertussen de tiende keer dat hij met een groep geëngageerde jongeren naar daar trekt. “Telkens opnieuw is het een confrontatie met de harde realiteit, maar evengoed een onvergetelijk avontuur”, zegt die. Voor het project is een crowdfunding opgestart.