Nele Cleemput en Marius Meremans geven hier een zakasbakje aan enkele voorbijgangers.
Volledig scherm
Nele Cleemput en Marius Meremans geven hier een zakasbakje aan enkele voorbijgangers. © Geert De Rycke

Stad deelt zakasbaskjes uit tijdens maandagmarkt: “Helft zwerfvuil zijn peuken”

DendermondeIn het kader van de Maand van de Handhaving voert Dendermonde de strijd tegen peuken op. Daarom werden maandag tijdens de wekelijkse marktdag zakasbakjes uitgedeeld. “Het grote probleem met peuken is dat je ze overal tegenkomt", klinkt het.

 1. Wagens tussen de sporen en dubbel naast elkaar op straat: “Dronebeelden tonen gevaarlijke toestanden als eenrichtingslus verzadigd is”
  PREMIUM
  Sint-Gillis-Dendermonde

  Wagens tussen de sporen en dubbel naast elkaar op straat: “Dronebeel­den tonen gevaarlij­ke toestanden als eenrich­tings­lus verzadigd is”

  De eenrichtingslus in Sint-Gillis blijft de gemoederen beroeren. Nu duikt ook een filmpje op dat toont hoe het verkeer muurvast zit en auto’s zelfs tussen de sporen vast staan. Het is stof voor de tegenstanders om te pleiten voor het afschaffen van het eenrichtingsverkeer. Terwijl voorstanders graag de veiligere situatie bejubelen, klagen zij ‘gevaarlijke situaties op het traject’ aan.
 2. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 1. Provincie, stad en VPK werken slaan handen in elkaar voor duurzame energie: “Met restwarmte bedrijf woningen verwarmen”
  PREMIUM
  Oudegem/Dendermonde

  Provincie, stad en VPK werken slaan handen in elkaar voor duurzame energie: “Met restwarmte bedrijf woningen verwarmen”

  De provincie Oost-Vlaanderen, het stadsbestuur van Dendermonde en papierverwerkend bedrijf VPK uit Oudegem slaan de handen in elkaar voor een project rond “duurzame energie”. Bedoeling is om in de toekomst met de restwarmte van het bedrijf woningen en andere voorzieningen in Dendermonde te verwarmen. “Zo wordt Dendermonde ook minder afhankelijk van buitenlands gas”, klinkt het.